Slovak Business Agency trvá na správnom postupe pri TechMatch, požiadala o kontrolu ÚVO

NETKY.SK • 16 Október 2015, 14:21 • 2 min
Slovak Business Agency trvá na správnom postupe pri TechMatch, požiadala o kontrolu ÚVO

BRATISLAVA - Organizácia na podporu podnikania na Slovensku Slovak Business Agency (SBA) podala dnes na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) žiadosť o vykonanie kontroly. Týka sa zákazky na organizáciu a zabezpečenie tohtotýždňovej startupovej konferencie TechMatch, ktorá čelí kritike za jej údajné predraženie a pochybenia pri jej obstarávaní.

slovakia

left justify in out

"Slovak Business Agency neporušila žiadne pravidlá pri verejnom obstarávaní na organizáciu a zabezpečenie podujatia TechMatch, a preto sama dnes podala na Úrad pre verejné obstarávanie Žiadosť o vykonanie kontroly po uzatvorení zmluvy," informovala vedúca komunikačného oddelenia SBA Dominika Bizíková. Konferencia TechMatch Slovakia 2015, ktorú organizuje SBA v dňoch 12. až 16. októbra v Bratislave, čelí kritike verejnosti, médií aj viacerých opozičných strán za príliš vysoké náklady na jej usporiadanie. Objavili sa aj informácie o nezrovnalostiach pri jej obstarávaní. Viacerí odborníci z IT oblasti sa ju rozhodli bojkotovať.

 

V SBA momentálne prebieha audit jej činnosti, na základe jeho výsledkov minister hospodárstva Vazil Hudák (nominant Smeru-SD) avizuje možné vyvodenie zodpovednosti. Zatiaľ generálnemu riaditeľovi SBA Branislavovi Šafárikovi obmedzil právomoci, až na niektoré výnimky je povinný zdržať sa uzatvárania zmlúv s finančným alebo iným majetkovým plnením v mene agentúry. Šafárik trvá na tom, že vie obhájiť všetky položky rozpočtu TechMatch. "Konečná suma bude známa, keď budú objednané všetky služby, ide o náročný a živý proces," povedal ešte pred jej začiatkom. Medializovaná suma 1,4 milióna eur je podľa neho maximom a konečné náklady budú nižšie o 200.000 až 300.000 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies