Slováci získali na majstrovstvách vo vodnom lyžovaní tri medaily

NETKY.SK • 27 September 2018, 18:52 • 2 min
Slováci získali na majstrovstvách vo vodnom lyžovaní tri medaily

KOŠICE - Slovenskí reprezentanti sa z majstrovstiev sveta v lyžovaní za vlekom na Ukrajine vrátili s tromi medailami.

slovakia

left justify in out

 Zisk striebornej medaily v súťaži družstiev a dva bronzy Alexandra Vaška mladšieho však zatienili rozporuplné verdikty rozhodcov. Jeho otec a predseda Slovenského zväzu vodného lyžovania (SZVL) Alexander Vaško starší preto podal sťažnosť na svetovú federáciu.

Prvé rozhorčenie slovenskej výpravy prišlo vo finále akrobatickej jazdy. Alexander Vaško ml. v nej získal 10.290 bodov a obsadil 4. miesto. "Už tu sme mali veľmi zlé srdce na rozhodcov, keď Alexandrovi neuznali cvik, ale bieloruským reprezentantom áno, pričom tí urobili porovnateľné chyby. Škoda, mohla to byť strieborná medaila," poznamenal Vaško starší.

Slovenský tím tvrdí, že nastal ďalší problém v skokoch. V nich došlo k prerušeniu pretekov pre technické problémy. "Už prvé skoky po prestávke naznačovali, že sa niečo zmenilo v meraní. Skok ruského reprezentanta Vladimira Rjanzina už naznačil, že niečo nie je v poriadku. Prítomní odhadovali dĺžku jeho skoku približne 61,5 metra, oficiálny výsledok bol 63,2 m. Boli sme veľmi sklamaní. Po reakciách mnohých iných pretekárov, trénerov a divákov, že Alexandrov prvý skok bol aj tak najdlhší, sme podali podnet na skontrolovanie merania, resp. o vysvetlenie celej situácie, ku ktorej došlo medzi druhou a treťou sériou skokov. Rozhodnutie jury po takmer hodinovom skúmaní bol pre nás negatívny - výsledky skontrolovali, nič sa s meraním nemenilo a všetko bolo v poriadku. Alexander Vaško ml. tak nakoniec skončil na bronzovej priečke," opísal situáciu Vaško starší. Rozhorčenie nad okolnosťami na MS nevyprchalo ani po návrate, čoho výsledkom je protest odoslaný svetovej federácii. "Zo záznamu z pretekov som spravil fotografie miesta dopadu najlepších skokanov. Výsledok potvrdil, že najdlhší skok jednoznačne skočil Alexander. Už sa s tým nedá nič spraviť, a tak nám ostáva jediná možnosť, napísať list s podnetom na prešetrenie na svetovú federáciu," prezradil predseda SZVL.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies