Slováci žijúci v Maďarsku pokračovali v tradícii šiškového festivalu v Mlynkoch

NETKY.SK • 14 Február 2015, 17:27 • 2 min
Slováci žijúci v Maďarsku pokračovali v tradícii šiškového festivalu v Mlynkoch

MLYNKY - Slováci žijúci v Maďarsku pokračovali v tradícii šiškového festivalu. Na severe Maďarska v Mlynkoch (Pilisszentkereszt) sa dnes milovníci šišiek zišli na VIII. ročníku Pilíšskej kavalkády a šiškového festivalu. V Stredisku pilíšskych Slovákov - v Slovenskom dome - ho usporiadala Slovenská samospráva v Mlynkoch (SSM).

slovakia

left justify in out

Podľa predsedníčky SSM a hlavnej organizátorky festivalu Marty Demjénovej vlani navštívilo podujatie vyše 3000 ľudí, nielen z Mlynkov, ale z celého Maďarska i zo zahraničia. "Už zase máme dobré počasie, takže dúfam, že budeme mať aspoň toľko návštevníkov," povedala pre TASR.
      

Program festivalu otvorili tradične slovenskou omšou, ktorú celebroval slovenský farár z Rumunska.
      

"Mali sme pekný sprievod, bolo tam veľa ľudí a veľmi dobrá nálada. Zatancovali, zaspievali vystupujúci. Program pokračoval na dvore Slovenského domu folklórnym programom. Najprv vystupujú okolité tanečné skupiny, ale potom budeme mať na javisku tanečné skupiny zo Slovenska - zo Zvolena prišli, z Bratislavy prišli vystupujúci - Maroš Bango spevák taktiež z Bratislavy a celodenný program sa skončí fašiangovým plesom a diskotékou," spresnila Demjénová.
      

Ako dodala, vlani upiekli celkom 6000 šišiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies