Slováci žiadali lacnejší hotel, dostali kláštor

NETKY.SK • 16 Február 2015, 18:56 • 2 min
Slováci žiadali lacnejší hotel, dostali kláštor

BRATISLAVA - Pre dvojicu slovenských bežcov na lyžiach Petra Mlynára a Martina Bajčičáka, ktorí budú štartovať na majstrovstvách sveta v klasickom lyžovaní vo švédskom Falune (18. 2. - 1. 3.), sa po pondelkovom príchode do dejiska šampionátu naskytol nečakaný pohľad.

slovakia

left justify in out

Organizátori im pripravili ubytovanie v kláštore. Vysvetľuje riaditeľ bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie Michal Malák. "Pred šampionátom sme žiadali u Švédov možnosť lacnejšieho ubytovania a vyhoveli nám. Nezisťovali sme bližšie, o čo ide. Keď sa prví členovia našej výpravy dostavili v pondelok do Falunu, čakalo na nich prekvapenie v podobe kláštora."

 

Tréner mužskej zložky reprezentácie Stanislav Holienčík pridal priamo z dejiska ďalšie informácie: "Organizátori nám dali na výber buď hotel Scandic priamo na štadióne za 170 eur na osobu na noc alebo druhú možnosť za 70 eur na osobu. Vybrali sme si tú lacnejšiu, ale človek by netušil, že namiesto hotelovej recepcie nás privíta mníška a kláštorné múry. Sme tu bez televízora so slabším internetom, asi sa budeme viac duchovne pripravovať na preteky. Okrem nás sú tu ubytovaní aj Poliaci a vlani tu vraj boli Francúzi. Pre nás je podstatné, aby chalani nespali na mäkkých posteliach a mali kvalitnú stravu v časoch, ktoré nám budú vyhovovať." 

 

Holienčík doplnil, že aktuálne zisťujú aj možnosť iného ubytovania, ale je možné aj to, že do konca šampionátu zostanú v kláštore. "Zohnať lacné ubytovanie dva dni pred začiatkom majstrovstiev sveta už prakticky nie je možné," dodal reprezentačný tréner. 

 

Zostavu slovenských bežcov na lyžiach mal ešte v pondelok večer doplniť Andrej Segeč, v utorok sa do dejiska šampionátu chystajú aj Erik Urgela a Martin Kapšo. Štvorica Segeč, Urgela, Kapšo a Mlynár by sa mala predstaviť vo štvrtkovom šprinte klasickou technikou. Skúsený Bajčičák, pre ktorého bude Falun desiatym svetovým šampionátom v kariére, bude šetriť sily na sobotňajší skiatlon 15+15 km klasickou a voľnou technikou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona