Slováci zdolali Francúzsko 5:4 a sú vo štvrťfinále

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 07:20 • 2 min
Slováci zdolali Francúzsko 5:4 a sú vo štvrťfinále

Slováci zdolali Francúzsko 5 4 a sú vo štvrťfinále - Hokej Slovenskí hokejisti sa po štyroch neúspešných rokoch predstavia vo štvrťfinále MS. V utorňajšom priamom súboji o miestenku vo vyraďovačke si v helsinskej A-skupine poradili s Francúzskom 5 4.

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejisti sa po štyroch neúspešných rokoch predstavia vo štvrťfinále MS. V utorňajšom priamom súboji o miestenku vo vyraďovačke si v helsinskej A-skupine poradili s Francúzskom 5:4. Štvrťfinálového súpera však po zápase ešte nepoznali, o konečnej tabuľke totiž rozhodoval až výsledok večerného duelu medzi USA a Švajčiarskom.
      Slovenský hokej si s veľkou pravdepodobnsoťou zabezpečil aj priamu účasť na ZOH 2014 v Soči. Definitívu však museli rozlúštiť ešte dva utorňajšie duely a v nich najmä výsledky Švajčiarska a Nemecka.
      A-skupina:
      Slovensko - Francúzsko 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)
      Góly: 3. Bartovič (Bližňák, Sekera), 7. Kopecký (Radivojevič), 36. Handzuš (Chára, Sekera), 41. Radivojevič, 51. Radivojevič (Sekera) - 8. Y. Treille (Rouleau, Desrosiers), 15. T. da Costa, 40. Fleury (Meunier), 46. Roussel (T. da Costa). Rozhodcovia: Jeřábek (ČR), Reiber (Švaj.) - Schulz (Nem.), Wilmot (Kan.), vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše: Meunier (Fr.) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 7481 divákov.
      SR: Laco - Sekera, Baranka, Chára, Sersen, Starosta, Vydarený - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Haščák, Bližňák, Bartovič - Hovorka
      Francúzsko: Huet - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian, Moisand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. da Costa, Bellemare, Fleury - Henderson, Bertrand, Roussel - T. Da Costa, Raux
      Slováci udreli už v 3. minúte, keď po ľavom krídle unikol Bartovič a pohotovým príklepom prekvapil Hueta, ktorému strela prešla pod ramenom. V 6. minúte sa dostali do brejku Mikúš s Bartovičom, no druhý menovaný napálil zblízka priamo do Hueta. Vzápätí išli na trestnú Sersen a Meunier a hralo sa 4 na 4. Viac priestoru na ľade využili oba tímy na strelenie gólu. Najprv v 7. minúte trafil Kopecký, no vzápätí skončil v Lacovej sieti nahodený puk z hokejky Y. Treilleho - 2:1. Od tohto stavu mali Francúzi miernu prevahu a súperovi robili problémy výborným forčekingom. V 13. minúte mal vyrovnanie na hokejke T. da Costa, ale Laco bravúrne zachránil. Ten istý hráč však skóroval v 15. minúte po obrovskej hrúbke Haščáka. Francúzi do konca tretiny ešte párkrát podkúrili, ale gól už nepadol.
      V úvode druhej tretiny zaútočil tretí slovenský útok, no Huet si s Miklíkovou strelou poradil a o pár minút zastavil aj Mikúša s Tatarom. V 28. minúte boli blízko gólu aj Francúzi, keď Laco betónom vyrazil strelu Bellemareho. Po tvrdom zákroku Fleuryho skončil Mikúš na ľade a Slováci mali k dispozícii prvú presilovku. Trvala však iba jedenásť sekúnd, keďže pri brejku súpera fauloval Sekera a sily na ľade sa vyrovnali. Vzápätí mali Francúzi tutovku, keď sa rútili štyria na dvoch, ale Laco svojich spoluhráčov opäť zachránil. Francúzi stupňovali tlak a boli veľmi blízko gólu. V 36. minúte však prišla ďalšia presilovka Slovákov a Chárovu delovku od modrej tečoval do siete Handzuš - 3:2. Francúzi neotáľali a okamžite sa snažili vyrovnať, prudká strela skončila iba na žŕdke. V 40. minúte však Sersen nevyhodil puk z tretiny, čo Meunier s Fleurym okamžite potrestali vyrovnávajúcim gólom na 3:3.
      Misky váh naklonil v 41. minúte opäť na slovenskú stranu Radivojevič, ale Francúzi dokázali odpovedať aj na jeho zásah. V 46. zatlačili Slovákov pred Laca a postupne sa prepracovali až ku gólu. O vyrovnanie sa postaral Roussel. Tréner Vůjtek v treťom dejstve posielal na ľad už iba tri útoky, pričom v to poslednom nastupoval Bližňák na krídlach so Šatanom a Bartovičom. Dráma pokračovala aj v ďalších minútach. V 51. využili Slováci aj druhú presilovku, keď v Huetovej sieti skončila Radivojevičova strela. Francúzi stavili všetko na jedinú kartu. Napriek veľkej snahe však už Laca neprekonali.

      Tabuľka A-skupiny:
      1. Kanada        7   6  0  1  0     35:15  19
      2. Fínsko        7   5  0  0  2     21:14  15
      3. SLOVENSKO     7   5  0  0  2     21:13  15
      4. USA           6   3  2  0  1     27:15  13
      
      5. Francúzsko    7   3  0  0  4     21:32   9
      6. Švajčiarsko   6   2  0  0  4     14:16   6
      7. Bielorusko    7   1  0  0  6     11:23   3
      8. Kazachstan    7   0  0  1  6     11:33   1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies