Slováci zdolali Bielorusko 4:1, budú hrať o prvenstvo na turnaji Arosa

NETKY.SK • 18 December 2015, 18:30 • 2 min
Slováci zdolali Bielorusko 4:1, budú hrať o prvenstvo na turnaji Arosa

AROSA - Slovenskí hokejisti zabojujú na záverečnom turnaji kalendárneho roka Arosa Challenge 2015 o celkové víťazstvo. V úvodnom piatkovom semifinále zdolali skúsenejší bieloruský výber presvedčivo 4:1 vďaka dobrému taktickému výkonu a spoľahlivo chytajúcemu Marcelovi Melicherčíkovi. V sobotu ich pod švajčiarskymi Alpami čaká víťaz večerného semifinále medzi domácou reprezentáciou a Nórskom.

slovakia

left justify in out

Slovensko - Bielorusko 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly: 2. Marcinko, 13. Čerešňák (Réway), 28. Hlinka, 42. Skalický (Cehlárik) - 25. Platt (Filičkin). Rozhodovali: Dipietro, Kurmann - Progin, Ströbel (všetci Švaj.), vylúčení: 5:2 na 2 min., navyše Šinkevič 5+DKZ za hrubosť, Djukov 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Korobov - Štajnoch obaja 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 330 divákov.

zostavy:

Slovensko: Melicherčík - Čerešňák, Sersen, Jánošík, Štajnoch, Šedivý, Kotvan, Kubka, Kozák - Cehlárik, Réway, Bakoš - Bartánus, Marcinko, Dej - Puliš, Holovič, Hlinka - Kudrna, Lušňák, Skalický

Bielorusko: Lalande - Šinkevič, Korobov, Lisovec, Denisov, Chenkel, Djukov, Filičkin, Ustinenko - S. Kosticyn, Stas, A. Kosticyn - Bojarčuk, Kitarov, Platt - Demkov, Drozd, Volkov - Lopačuk, Komarov, Razvadovskij

 

Po taktickej stránke zvládli slovenskí hokejisti prvú tretinu excelentne. V obrannom pásme sa im darilo eliminovať skúsenú útočnú silu súpera a vďaka výborne chytajúcemu Melicherčíkovi si v nej udržali čistý štít. Dobre naordinovanú taktika slávila úspech aj v ofenzíve. Slováci sa nikam neponáhľali, počkali si na chyby súpera a gólovo ich potrestali. Už v druhej minúte využil Bartánusov forčeking na osi stojaci Marcinko, na ktorého pokus Lalande nedokázal zareagovať - 0:1. O desať minút neskôr navyše premenili jeden z mála protiútokov, Réway si na útočnej modrej počkal na korčuľujúceho Čerešňáka a jeho projektil zapadol presne do ľavého horného rohu. V 17. minúte Šinkevič zastavil prenikajúceho Puliša so zdvihnutými rukami a vyslúžil si trest do konca stretnutia. Slovenskému reprezentantovi nešetrným zákrokom zlomil nos.

 

Lenže rozdelená početná prevaha zostala nevyužitá a Slováci pykali. V 25. minúte vyprevadil Holoviča z trestnej lavice už po troch sekundách tvrdou strelou od modrej Platt. Bielorusi pritvrdili, no s agresivitou to prehnali a Djukov si za nebezpečný atak hokejkou vyslúžil ako druhý bieloruský hráč päťminútový trest. Ešte predtým sa ale so šťastím po ľavej strane preštrikoval Hlinka a zvýšil na 3:1. Slováci následne podčiarkli, že na presilovkách musia výrazne popracovať, keď za dlhú dobu ohrozil Lalanda len Skalický z rohu klziska. Do konca druhej tretiny mali lepšie hrajúci Bielorusi niekoľko dobrých možností na zníženie, no Melicherčík si udržal dobrý priemer.

 

Na začiatku tretej tretiny vyšla jeho spoluhráčom útočná akcia, Cehlárik posunul pred bránku na Skalického a ten si rovnako ako Hlinka pred ním otvoril strelecký účet v národnom drese. Ďalší priebeh dejstva priniesol viac-menej bojovný hokej. Slovenskí reprezentanti držali puk čo naďalej od Melicherčíkovej bránky, pred ktorú sa Bielorusi dostávali už len sporadicky. Do záverečného klaksónu neinkasovali a pod Alpami zaknihovali nad skúsenejším súperom prekvapivý triumf.

hlas po zápase:

 

Zdeno Cíger, tréner SR: "Je to radosť, keď človek vyhrá a navyše sa díva na mužstvo, ktoré dá do hry všetko. V presilovkách sme sa síce trápili, ale to je vec zohratosti aj nervozity. Dôležitá bola defenzíva a skvelá kolektívna hra, ktorá vyústila do tohto pekného víťazstva."

Peter Čerešňák, obranca SR, v zápase 1+0: "Čakali sme, že po nás pôjdu a budú silní na puku. Dobre sme sa na to pripravili a hoci sme sa tretiu tretinu prevažne len bránili, skončilo sa to pre nás šťastne."

 

Michal Hlinka, v zápase premiérový reprezentačný gól: "Predviedli sme super kolektívny výkon. Som rád, že sme do turnaja vstúpili tou správnou nohou. V druhom zápase to chceme potvrdiť, aby sme odišli domov ako víťazi. Myslím, že tento sme s prehľadom zvládli."

 

Marcel Melicherčík, brankár SR: "Zápas som si užil, podali sme výborný tímový výkon. Myslím, že nám prialo aj šťastie, dali sme góly, ktoré sú potrebné. Jednoducho dobrý zápas s dobrým koncom pre nás."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona