Slováci zažili najúspešnejší šampionát a získali až päť medailí

NETKY.SK • 13 September 2018, 16:19 • 2 min
Slováci zažili najúspešnejší šampionát a získali až päť medailí

Bratislava - Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe získali celkovo päť medailí na 52. majstrovstvách sveta v Čchangwone v Kórejskej republike. Zároveň vybojovali rovnaký počet miesteniek na OH 2020 do Tokia. Najúspešnejšou spomedzi Slovákov bola Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá si vystrieľala dva najcennejšie kovy.

slovakia

left justify in out

Titul svetovej šampiónky v individuálnom trape prišiel po ôsmich rokoch. "Moje športové úspechy sú príjemný bonus k pokojnému osobnému životu. Mám skvelého manžela, dieťa a podporuje ma celá rodina. Plním si svoje sny. Vo finále som sa v úplnom závere trochu prepočítala, keď som čakala iný terč a netrafila som. Vnútorne som sa zmierila so striebrom a bola som šťastná aj z miestenky do Tokia. Následne však minula aj Číňanka, tak som si povedala, že ešte idem zabojovať a vyšlo to," povedala Rehák Štefečeková, ktorá získala zlato aj v mix trape spolu s Erikom Vargom.

 

"V mixe sa mi strieľalo naozaj veľmi dobre. Boli sme v pohode, pretože Erik predtým získal striebro v individuálnej súťaži a olympijské miestenky sme mali už isté. Zlatom v mixe sme získali ďalšie dve, čo je pre Slovensko výborné," uviedla úspešná slovenská športovkyňa.

 

Varga si uvedomoval, že s Rehák Štefečekovou tvoria silné strelecké duo. "Máme veľa skúseností, Zuzka je výborná strelkyňa a môžme sa na seba spoľahnúť. Potvrdili to aj iné páry a povedali, že sa nás doslova boja. Striebro z individuálnej súťaže má pre mňa tiež cenu zlata, keďže som sa medzi najlepších vrátil po dlhom zranení ramena. Chcel som sa hlavne prebojovať do finále a myslím si, že som podal nadľudský výkon. Na olympiádu do Tokia sme získali pre Slovensko v trape štyri miestenky a to je historický úspech," uviedol 42-ročný Varga.

 

Svoju prvú seniorskú medailu získala v disciplíne puška v ľahu na 50 metrov 60 rán Daniela Demjén Pešková, ktorá vybojovala bronz, no od zlata ju delilo iba 0,6 bodu. "Radosť z medaily prevýšila sklamanie z toho, že som bola tak blízko k titulu. Keď som sa dozvedela, že som medzi najlepšími, bola som dojatá. V tejto neolympijskej disciplíne som pôvodne ani nemala štartovať, no napokon som do toho išla a vo finále som podľa môjho trénera predviedla svoj doteraz najdisciplinovanejší výkon. Z tretieho miesta som bola veľmi šťastná," uviedla Demjén Pešková.

 

Slovenskú medailovú zbierku doplnil Hubert Andrzej Olejnik, ktorý získal takisto bronzovú medailu v disciplíne dvojitý trap.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies