Slováci zaostávajú v Soči materiálovo, konkurencia nespí

NETKY.SK • 12 Február 2014, 13:11 • 2 min
Slováci zaostávajú v Soči materiálovo, konkurencia nespí

SOČI - Na zimných olympijských hrách v Soči sa už viackrát ukázalo slabšie materiálne zabezpečenie slovenských športovcov v porovnaní s konkurenciou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aj keď realizačné tímy slovenských športovcov robia maximum, v mnohých prípadoch im však chýbajú najkvalitnejšie materiály. V súčasnom športe rozhodujú o úspechu či neúspechu aj drobné detaily.

 

Slovákom chýbajú financie na nákup kvalitného materiálu. Mnohé športy doslova živoria a na Slovensku existujú len vďaka angažovanosti jednotlivcov. Sánkarka Viera Gbúrová skončila v areáli Sanki nad Soči v olympijskej súťaži žien na 25. mieste. Štartovala na starších sánkach, s ktorými nemohla konkurovať najlepším. Počas sezóny mala síce k dispozícii aj novší model, ale ten bol po páde vo Whistleri zničený. Gbúrová musela olympijskú súťaž absolvovať na sánkach, ktoré jej zostali. 

 

"Musím povedať, že materiál, na ktorom jazdila, vôbec nesedel na túto dráhu. Vedeli sme o tom dlhší čas, ale iný sme, žiaľ, nemali k dispozícii. Mrzí ma to, ale nevedeli sme jej to pripraviť lepšie. Materiál je starý a konkurencia nespí. Oproti nám je úplne inde a potom je ťažké s ňou bojovať. Možno to ľudia počúvajú aj z úst iných trénerov, ale taká je naša realita. Aj touto formou sa jej chcem ospravedlniť: Vierka, prepáč!“ hovoril po Gbúrovej vystúpení reprezentačný šéftréner sánkarov SR Ľubomír Mick. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies