Slováci zakončia rok duelom proti Fínom, Kozák chce víťazstvo

NETKY.SK • 17 November 2014, 08:35 • 2 min
Slováci zakončia rok duelom proti Fínom, Kozák chce víťazstvo

BRATISLAVA - Na slovenských futbalových reprezentantov čaká po sobotňajšom víťaznom stretnutí v Skopje nad domácimi Macedóncami (2:0) v kvalifikácii o postup na ME 2016 posledné tohtoročné vystúpenie.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jána Kozáka sa v utorok 18. novembra predstavia v Žiline v medzištátnom prípravnom stretnutí proti Fínom (začiatok o 17.00 h). Futbalisti spod Tatier skvele vstúpili do nového kvalifikačného cyklu, keď zo štyroch náročných duelov vyťažili maximum - 12 bodov. Najskôr v septembri zvíťazili 1:0 na Ukrajine, o mesiac neskôr šokovali ďalšieho favorita C-skupiny Španielsko, ktoré v Žiline zdolali 2:1. Následne Hamšík a spol. zvládli duel v Bielorusku (3:1) a v sobotu získali aj spomenutý skalp Macedónska. Na čele tabuľky C-skupiny majú trojbodový náskok pred Španielskom a Ukrajinou.

 

Slováci aktuálne ťahajú päťzápasovú víťaznú sériu, naopak, ich najbližší súper z Fínska nepocítil chuť víťazstva v ostatných troch dueloch. "Suomi" v bojoch o ME 2016 vo Francúzsku účinkujú v kvalifikačnej F-skupine, v ktorej po štyroch odohraných stretnutiach figurujú na priebežnej štvrtej pozícii so ziskom rovnakého počtu bodov. Severania odštartovali tento kvalifikačný cyklus triumfom 3:1 na Faerských ostrovoch a domácou remízou s Gréckom (1:1). Nasledovala domáca prehra s Rumunskom (0:2) a za kratší koniec ťahali zverenci trénera Mixa Paatelainena aj v piatok v Maďarsku (0:1), keď rozhodujúci presný zásah Zoltána Geru inkasovali až v 84. min. 

 

"Videl som štyri zápasy Fínska, stihol som si pozrieť aj ten posledný proti Maďarsku. Je to mužstvo, ktoré malo dosť smoly v niektorých zápasoch. Hrajú behavý kombinačný futbal a majú rýchlych útočníkov. Ide o prípravný duel, sám som zvedavý, v akej zostave Fíni nastúpia. Hoci je to len priateľský súboj, aj v ňom pôjdeme za víťazstvom. Sme športovci a športovci chcú predsa vyhrávať," vyhlásil tesne pred odletom z Macedónska tréner Ján Kozák. 

 

Káder kormidelníka Fínska Paatelainena pozostáva takmer výlučne z legionárov. Z najvyššej domácej súťaže má zastúpenie len kvarteto hráčov - trojica z HJK Helsinki Veli Lampi, Sebastian Sorsa, Teemu Tainio a brankár Henrik Moisander pôsobiaci v FC Lahti. Medzi najväčšie opory mužstva patria stopér Ajaxu Amsterdam Niklas Moisander a naturalizovaný Rus Roman Jeremenko, ktorý je stabilný člen základnej zostavy CSKA Moskva. V nominácii sa nachádza aj čoskoro 25-ročný brankár dánskeho Bröndby Kodaň Lukas Hradecky, ktorý sa narodil v Bratislave (24. novembra 1989, 

 

Slovensko sa s Fínskom v doterajšej histórii stretlo iba dvakrát. Najskôr 9. februára 1998 zdolali Slováci svojho súpera na Cypre 2:0 gólmi Dušana Tittela a Jozefa Pisára, 19. augusta toho istého roka sa v Košiciach zrodila bezgólová remíza. 

 

Vstupenky na stretnutie s Fínskom sa predávajú v dvoch cenových kategóriách - po 12 a 24 eur. Podľa aktuálnych informácií od predajcu je stále dostupných približne 2000 voľných lístkov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies