Slováci začínajú so sexuálnym životom, až keď sú zrelí

NETKY.SK • 24 November 2010, 12:34 • 2 min
Slováci začínajú so sexuálnym životom, až keď sú zrelí

Slováci začínajú so sexuálnym životom, až keď sú zrelí

slovakia

left justify in out

Viac ako polovica Sloveniek a 40 percent Slovákov začína pohlavne žiť medzi šestnástym až osemnástym rokom života. Ľudia však skôr ako s aktívnym sexuálnym životom začínajú s autoerotikou. Vyplýva to z výsledkov prieskumu sexuálneho života na Slovensku, ktorý sa uskutočnil v septembri a októbri na internetových portáloch životného štýlu. Na 25 online otázok odpovedalo anonymne viac ako 6000 žien a 5000 mužov.
"V roku 1978 urobila doktorka Kundelíčková vtedy ešte v Československu prieskum o tom, kedy začínajú ľudia sexuálne žiť. A vyšli v ňom približne tie isté údaje ako dnes, a to je 40 rokov, čiže, ono sa to nemení. Ľudia pristupujú k svojmu aktívnemu sexuálnemu životu až vtedy, keď sú zrelí, keď sú naň inštinktívne pripravení," zhodnotila výsledky prieskumu predsedníčka Slovenskej sexuologickej spoločnosti Danica Caisová.
So sexom na prvom rande by súhlasila približne každá desiata žena, u mužov by si dali povedať štyria z desiatich. Caisová pozitívne hodnotí zistenie, že dve tretiny žien a polovica mužov v prieskum uviedli, že nemávajú náhodný sex. Tri štvrtiny Sloveniek a Slovákov považujú za dôležité, aby sa so svojím partnerom intímne poznali už pred svadbou. Približne 74 percent žien a 73 percent mužov je presvedčených, že dobré manželstvo či dlhodobý vzťah nemôžu existovať bez kvalitného sexu.
"Čo je potešujúce, ľudia majú čím ďalej, tým lepšie informácie o ochrane pred pohlavnými chorobami a tehotenstvom," zhodnotila Caisová. Zaujímavé podľa jej slov je aj to, ako sa ženy i muži zhodli na tom, čo je podľa ich názoru atraktívne na opačnom pohlaví a čo nie. Muži považujú za zvodné reč tela a pohľad, ženy okrem toho okúzli aj vôňa.
Prieskum tiež ukázal, že 65 percent mužov a 59 percent žien nie je úplne spokojných so svojím sexuálnym životom. Polovica mužov a 40 percent žien by sa radi milovali ešte častejšie. Deväť z desiatich respondentov oboch pohlaví sa určite alebo aspoň občas túži milovať na neobvyklých miestach. Polovica žien priznala, že má skúsenosti s predstieraním orgazmu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies