Slováci začínajú hernú prípravu na kvalifikáciu ME 2012

NETKY.SK • 19 August 2010, 12:39 • 2 min
Slováci začínajú hernú prípravu na kvalifikáciu ME 2012

Slováci začínajú hernú prípravu na kvalifikáciu ME 2012

slovakia

left justify in out

Slovenskí vodnopóloví reprezentanti sa po nevydarenej kvalifikácii na ME v Záhrebe predstavia na 49. ročníku Dunajského pohára v Košiciach (20.-22.-augusta), ktorým zároveň odštartujú hernú prípravu na októbrovú kvalifikáciu ME 2012. Postupne sa stretnú s Veľkou Britániou, Rumunskom a Gréckom. Trénerovi Romanovi Poláčikovi však bude chýbať pätica hráčov.
      Pre zranenie chýbajú Michal Gogola a Martin Kolárik. Ďalšia trojica hráčov si plní klubové povinnosti, Michal Hruška vo Francúzsku, Lukáš Seman a Martin Palaščák v rámci letnej prípravy prechodne pôsobia v druhej chorvátskej lige. "Všetkých som uvoľnil bez väčších problémov, pretože Dunajský pohár nie je poslednou prípravou ako sme si pred nedávnom mysleli. Do tímu som povolal aj brankára Lukáša Kozmera, ktorý odchytal na ME hráčov do 17 rokov všetky zápasy. K tímu sa pripojí pravdepodobne v piatok. Kvalifikácia o postup na ME 2012 začína až koncom októbra, tak verím, že dovtedy budú všetci zdravotne v poriadku. Samozrejme pri slabších súperoch v kvalifikácii by som chcel zapojiť mladších hráčov, aby naberali herné a taktické skúsenosti," uviedol Poláčik.
      V tíme sa pravdepodobne po prvý raz objaví aj Martin Faměra, ktorý sa prednedávnom stal slovenským občanom, no ešte nevlastní pas a bude záležať na postoji delegáta. "Teším sa na prvé stretnutie. Budú to nároční súperi, ktorí sa pripravujú na ME v Záhrebe. Myslím si, že stretnutia budú vyrovnané a verím, že bude dobrá atmosféra. Škoda, že nám nevyšla kvalifikácia v Turecku, nabudúce to hádam vyjde."
      Po utorňajšom reprezentačnom zraze nasledoval večerný tréning a v nasledujúcich dvoch dňoch nasledovala herná príprava s národným výberom Grécka. "Viac pripravujeme súpera ako seba, keďže sme nepostúpili na ME. Gréci nám vyšli v ústrety doma, takže my sa teraz prispôsobíme im. Momentálne nie sme v hernej pohode, pretože kluby začali s prípravou začiatkom augusta, čiže ide o hrubú prípravu," dodal Poláčik.
      Podobne vníma situáciu aj Jozef Hrošík, ktorý sa minulý týždeň na rok upísal košickým "sršňom". "Sme v hrubej príprave, tieto zápasy majú slúžiť na rozohratie. Zrejme výsledky ešte nemôžeme očakávať, hlavne sa musíme zohrať s novými hráčmi. Samozrejme, že sa budeme snažiť uhrať čo najlepší výsledok, no súperi sú v záverečnej fáze prípravy na ME, kedy potrebujú mať výsledky čo najlepšie," povedal Hrošík, ktorý sa na Slovensko vrátil po ôsmich rokoch, počas ktorých pôsobil v austrálskom Perthe, francúzskom Nice, chorvátskom Dubrovniku a gréckom Patrase.

      káder SR na turnaji o Dunajský pohár v Košiciach (20.-22. augusta):
      brankári: Tomáš Krempaský, Lukáš Kozmer
      hráči: Karol Bačo, Peter Nižný, Miroslav Grutka, Juraj Zaťovič, Jozef Hrošík, Michal Kratochvíl, Andrej Janíček, Martin Mravík, Martin Faměra, Igor Cagalinec, Lukáš Ďurík, Boris Belluš, Marek Molnár, Sebastián Nagy, Andrej Kašper.

      harmonogram zápasov SR (mestská krytá plaváreň v Košiciach):
      20. augusta: Slovensko - Veľká Británia (19.00)
      21. augusta: Slovensko - Rumunsko (19.00)
      22. augusta: Slovensko - Grécko (11.00)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies