Slováci začnú kvalifikáciu proti silnému Rusku: Je to pre nás výzva, vraví nový kouč SR Jensen

NETKY.SK • 23 Október 2017, 12:56 • 2 min
Slováci začnú kvalifikáciu proti silnému Rusku: Je to pre nás výzva, vraví nový kouč SR Jensen

BRATISLAVA - S cieľom pokúsiť sa zopakovať vlaňajšiu senzáciu začnú vo štvrtok slovenskí hádzanári boj o svetový šampionát v Nemecku a Dánsku. V úvodnom zápase 1. fázy kvalifikácie MS 2019 sa predstavia v Petrohrade proti domácemu Rusku, ktoré dokázali pred rokom prekvapiť a uchmatnúť im nečakane bod. V 1. skupine privítajú o tri dni neskôr v Považskej Bystrici Luxembursko.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom dueli absolvuje svoju premiéru na reprezentačnej lavičke nový tréner SR Heine Ernst Jensen. "Je to pre mňa česť, že môžem viesť národný tím. Som hrdý, že som dostal možnosť pomôcť slovenskej reprezentácii. Cítim u hráčov záujem reprezentovať a ochotu vydať zo seba maximum a ja som veľmi rád, že môžem pracovať s takou motivovanou skupinou hráčov," vyhlásil 40-ročný Dán na pondelkovom brífingu v Bratislave. Bývalý kouč slovenských kadetiek, ktorý nahradil na poste Martina Liptáka, očakáva proti Rusom náročný duel.

 

"Ako sme už videli v kvalifikácii o ME, bude to veľmi ťažký zápas. Musíme v ňom hrať na najvyššej úrovni, aby sme mali šancu vyhrať. Bude to pre nás výzva, musíme ušiť takú taktiku, aby sme Rusom poriadne strpčili život. Samozrejme, musíme najprv tomu veriť, že tam môžeme uspieť," vyslovil sa Jensen.

 

V úvode kvalifikácie ME 2018 dokázali Slováci získať nečakane bod na palubovke favorizovaného Ruska po remíze 31:31 a teraz by neboli proti, ak by sa takýto výsledok zopakoval. "Tentoraz však Rusi nastúpia v silnejšej zostave, povolali všetky hviezdy, ktoré majú k dispozícii. Musíme byť pripravení na obrovskú silu súpera. Pokúsime sa ich zaskočiť, tešíme sa na túto výzvu," povedal tréner mužskej reprezentácie. Tomu zo zdravotných či osobných dôvodov budú chýbať opory ako Tomáš Urban, Martin Straňovský či Peter Dudáš. "Je smutné, že nemôžu nastúpiť. Zranenia sú však súčasť hry a my sa musíme s tým vyrovnať. Veríme, že absentujúci hráči sa čoskoro vrátia k tímu. Na druhej strane sa otvára šanca náhradníkom."

 

Nový hlavný kormidelník stále nemá zostavený kompletný realizačný tím. Asistentov bude hľadať spomedzi slovenských trénerov, kým ich nájde, bude sa spoliehať na rady a informácie od skúsených reprezentantov, akým je napríklad ostrieľaný Radoslav Antl. "Sami sme zvedaví na nového trénera, čo nové nás čaká, či v tréningoch alebo z hľadiska systému, ako bude vyzerať obrana, útok či prechod do druhej vlny. Sme plní očakávania," povedal Antl. 

 

Program zápasov SR v 1. skupine I. fázy kvalifikácie hádzanárov o postup na MS 2019 v Nemecku a Dánsku:

 

1. kolo:

26. 10. Rusko - Slovensko (18.30 h SELČ, Petrohrad)

2. kolo:

29. 10. Slovensko - Luxembursko (16.00 h, Považská Bystrica)

3. kolo:

3. alebo 4. 1. Fínsko - Slovensko

4. kolo:

6. alebo 7. 1. Slovensko - Fínsko

5. kolo:

10. 1. Slovensko - Rusko

6. kolo:

14. 1. Luxembursko - Slovensko (18.00 h, Luxemburg)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies