Slováci začali hladkou výhrou nad Nemcami

NETKY.SK • 27 December 2013, 17:13 • 2 min
Slováci začali hladkou výhrou nad Nemcami

MALMÖ - Slovensko - Nemecko 9:2 (3:0, 3:1, 3:1)

slovakia

left justify in out

Hokejisti slovenskej reprezentácie do 20 rokov vstúpili úspešne do bojov v A-skupine na svetovom šampionáte juniorov vo švédskom Malmö, keď zdolali súperov z Nemecka hladko 9:2. Slováci sa prezentovali veľmi dobrým výkonom, na ľade dominovali a navyše boli aj strelecky efektívni. Vďaka aktívnej hre si vypracovali rýchlo náskok a súpera držali poriadne na dištanc. Slovenská dvadsiatka dosiahla jedno zo svojich najvyšších víťazstiev v histórii juniorských šampionátov. Nemcov už v minulosti zdolala 9:0 a 8:3 (zápasy o záchranu v roku 1998) i 5:0 (2004). V ôsmom vzájomnom súboji oboch reprezentácií na MS do 20 rokov vyhrali šiestykrát Slováci.

V drese tímu Ernesta Bokroša sa dvakrát presadili kapitán Milan Kolena i jeho asistent Marko Daňo, po góle pridali Daniel Gachulinec, Dávid Gríger, Martin Réway, Mário Lunter a Stanislav Horanský. 

Slovensko urobilo vďaka jasnému víťazstvu krok do štvrťfinále, dobrý výkon však musia hráči potvrdiť aj v ďalších súbojoch. Najbližšie sa Bokrošovi zverenci predstavia už v sobotu 28. decembra o 13.30 h v stretnutí proti obhajcom titulu z USA. V základnej A-skupine na nich ešte čakajú aj Kanaďania (30. decembra o 17.30) a Česi (31. decembra o 13.30). 

Hokejové MS hráčov do 20 rokov - A-skupina - výsledok: 
Slovensko - Nemecko 9:2 (3:0, 3:1, 3:1) 
Góly: 4. Kolena (Gríger, Réway), 13. M. Daňo (Lunter), 18. Gríger (Kolena, Réway), 22. M. Daňo (Cehlárik), 27. Kolena (Réway, D. Gríger), 31. Gachulinec (Horanský, Mlynčár), 48. Réway (Gríger), 49. Lunter (Daňo, Cehlárik), 58. Horanský (Valjent) - 23. Kahun (L. Draisaitl), 46. Kahun (Moser, L. Draisaitl) 
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman (Fín.), Grumsen (Dán.) - Kosaka (Jap.), Metalnikov (Rus.), 500 divákov. 

Zostavy: 
Slovensko: R. Sabol - Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Dinda, Kečkeš - Gríger, Kolena, Réway - Lunter, M. Daňo, Cehlárik - Horanský, Mlynčár, Minárik - Skalický, Šimun, Tibenský 
Nemecko: Cüpper - D. Tiffels, Moser, T. Bender, Saeftel, Botzenhardt, Wagner - L. Draisaitl, Kahun, Kammerer - Laub, Eisenschmid, F. Tiffels - Herpich, Palausch, Filin 

Slováci začali aktívne a snažili sa neustále ohrozovať brankára Cüppera. V 4. min dokázali za trinásť sekúnd využiť presilovku, keď po Grígerovej strele vrátil spoza bránky Kolena puk do bránkoviska a ten od Zieglera putoval do siete - 1:0. Cüpper bol v plnej permanencii a neustále musel riešiť šance slovenského tímu. Nemci len s problémami prechádzali do útočného pásma a aktívna hra súpera im robila veľké problémy. Keď sa už viac osmelili, udrel bekhendom Marko Daňo - 2:0. Zverenci Ernesta Bokroša využili aj druhú presilovku v zápase, Dávid Gríger najskôr trafil len nemeckého brankára, jeho druhá strela však už skončila v sieti. 

Nemci zlepšili v druhej dvadsaťminútovke pohyb, začali byť aktívnejší, ale zabudli na defenzívu. Cehlárik v 22. min spoza bránky našiel Daňa, ktorý z tesnej blízkosti nedal šancu Cüpperovi. Nemci korigovali po Kečkešovom zlom vyhodení, po ktorom Draisaitl našiel dobre Kahuna a ten presne namieril do odkrytej slovenskej bránky. Gríger s Réwayom potom vymysleli gólovú akciu pre Milana Kolenu - 5:1. V polovici druhej časti hry pri avizovanom vylúčení trafil delovkou od modrej priestor bránky Daniel Gachulinec - 6:1. Slováci kontrolovali vývoj a nepúšťali súperov do veľkých príležitostí. 

Aj v tretej tretine zdobila tím Ernesta Bokroša priamočiarosť, na jeho hre bola vidieť radosť. Na presný zásah českého rodáka v nemeckom drese Dominika Kahuna odpovedali gólmi Martin Réway a Mário Lunter. V 58. min upravil na konečných 9:2 po individuálnej akcii, uvoľnení sa od zadného mantinelu a nakorčuľovaní pred bránku presnou strelou Stanislav Horanský. Slovákom sa napriek snahe už nepodarilo pridať vytúžený desiaty gól. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona