Slováci zabojujú v príprave vo Viedni s Berom v základe, kapitánom bude Hubočan

NETKY.SK • 14 November 2016, 18:57 • 2 min
Slováci zabojujú v príprave vo Viedni s Berom v základe, kapitánom bude Hubočan

VIEDEŇ - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na pondelňajšej podvečernej tlačovej konferencii v press centre Štadióna Ernsta Happela vo Viedni prezradil základnú zostavu, v ktorej začnú jeho zverenci utorňajší medzištátny prípravný duel proti domácemu Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Na záverečné vystúpenie v tomto kalendárnom roku nastúpia Slováci v tomto zložení: Ján Novota - Erik Sabo, Kornel Saláta, Tomáš Hubočan, Jakub Holúbek - Patrik Hrošovský, Ján Greguš - Matúš Bero, Vladimír Weiss, Dušan Švento - Michal Ďuriš.

"Ak sa nič mimoriadne nestane na dnešnom večernom oficiálnom predzápasovom tréningu, nastúpime práve v tejto zostave. Kapitánom mužstva bude Tomáš Hubočan. Je to skúsený obranca, dlhoročný reprezentant, zaslúži si to. Navyše si v utorok pripíše jubilejný 50. štart v drese slovenskej reprezentácie," uviedol Ján Kozák.

Ako je známe, kouč A-tímu SR po piatkovom trnavskom víťaznom súboji proti Litve (4:0) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska uvoľnil z kádra šesť vyťažených opôr - brankára Matúša Kozáčika, obrancov Martina Škrtela a Jána Ďuricu, stredopoliarov Juraja Kucku a Mareka Hamšíka ako aj krídelníka Róberta Maka. Spomedzi náhradníkov povolal reprezentanta výberu do 21 rokov Alberta Rusnáka mladšieho.

"V prípravnom dueli proti Rakúsku sa môžu ukázať a predviesť aj ďalší futbalisti. Z mladších, ktorí sú aj členmi ´dvadsaťjednotky´, dostane od začiatku stretnutia príležitosť Bero. Dvojica nováčikov Lobotka a Rusnák nastúpi na trávnik hneď od úvodu druhého polčasu," poznamenal ďalej 62-ročný kormidelník slovenskej reprezentácie a doplnil: "Aj takýmto prípravným stretnutiam dávam veľkú vážnosť. Priateľské zápasy už nie sú priateľské, vždy sa hrá naplno a ide aj o výsledok."

Na rozdiel od Slovákov nezvládli Rakúšania svoj ostatný kvalifikačný duel v boji o MS 2018. V sobotu v dejisku utorkového stretnutia podľahli Írom 0:1 a v eliminačnej D-skupine sú so štyrmi bodmi až na 4. priečke.

 

"Teší ma, že odohráme duel s Rakúskom. Majú kvalitné mužstvo, videl som ich zápas s Írskom, v prvom polčase jednoznačne dominovali. Nezaslúžili si prehrať. Proti nám budú hrať v plnej sile, z ich kádra odišla len trojica hráčov z ´dvadsaťjednotky´, ktorá bude k dispozícii na barážovú odvetu proti Španielsku o postup na majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie," skonštatoval rodák z Matejoviec nad Hornádom Ján Kozák a dodal: "Radi by sme v utorňajšom poslednom tohtoročnom vystúpení dosiahli dobrý výsledok. Posledná brázda je vždy dôležitá a viditeľná."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona