Slováci za 15 hodín v Soči stihli odtrénovať a cítia sa výborne

NETKY.SK • 6 Február 2014, 17:36 • 2 min
Slováci za 15 hodín v Soči stihli odtrénovať a cítia sa výborne

SOČI - Slovenskí hokejisti sú v olympijskom meste Soči nadmieru spokojní.

slovakia

left justify in out

Aspoň teda tí, ktorí prišli v prvej várke a predbežne po niekoľkých hodinách, presnejšie po pätnástich. Vyplnili ich cesta z letiska na hotel, 7-hodinový spánok od pol piatej ráno, míting celého tímu, obed, necelé dve hodinky voľna a tréning. Dosť na to, aby im človek nezávidel.
     
Zrejme však platí pravidlo prvého dojmu a ten bol zväčša veľmi dobrý z izieb na hoteli, z obedového menu i z dejiska ich olympijského záujmu: " Je to tu fajn, ľad je dobrý, je tu pekný štadión a vôbec celé prostredie," vyznal sa po odchode z ľadu brankár Ján Laco. Nesťažoval sa ani na netradičné ponocovanie: "Nebolo to až také náročné, prišli sme síce nadránom, ale pospali sme si a po obede sme mali ešte chvíľu voľna."
     
Marcel Hossa hneď na prvom tréningu absolvoval plnú záťaž. A to je pre trénerov dobrá správa o hráčovi, s ktorým sa od začiatku pevne počítalo do základnej zostavy a ktorý sa ale v januári zranil. "Neviem to vyjadriť percentuálne, ale koleno držalo, teraz idem do posilňovne," konštatoval po odchode z ľadu. Na nohe má ortézu, ale tvrdí: "Na prvý zápas budem určite v poriadku." 
     
To je samozrejme tiež skvelá správa pre jeho brata Mariána Hossu, bezpochyby najväčší útočný tromf v slovenskom reprezentačnom výbere. Na jeho príchod i ďalších spoza mora sa teší útočník Peter Ölvecký: "Máme vynikajúcich hráčov. Chalani, ktorí prídu z NHL, budú určite veľkými posilami. Dúfam, že aj Majo Gáborík sa dá zdravotne do poriadku. Verím, že vytvoríme dobrú partiu a že fanúšikov doma nesklameme a že Slovensko bude opäť žiť hokejom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies