Slováci vyhrajú skupinu s 9 bodmi, prepovedá počítačová simulácia

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 13:40 • 2 min
Slováci vyhrajú skupinu s 9 bodmi, prepovedá počítačová simulácia

VIEDEŃ- Slovenskí futbalisti postúpia do osemfinále EURO 2016 ako víťaz B-skupiny bez straty bodu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to špeciálna počítačová simulácia, ktorú vytvoril tím Technickej univerzity vo Viedni. Víťazmi ďalších skupín by mali byť Francúzsko, Poľsko, Španielsko, Belgicko a Rakúsko.

 

Počítačovú simuláciu vytvoril profesor Hardy Hanappi, ktorý sa špecializuje na podobné projekty v oblasti komplikovaných politických a ekonomických procesov. Rozhodol sa, že pomocou rovnakých metód tentoraz nakonfiguruje program tak, aby vypočítal poradie tímov ME v základnej fáze. Spoločne so svojimi študentmi analyzoval zápasy všetkých účastníkov záverečného turnaja od roku 2012, na základe ktorých určil parametre kvality na brankárskom poste, v defenzíve, strede poľa i v ofenzíve. Každý zápas nasimuloval tisíce krát, minútu po minúte.

 

Po obrovskom množstve simulácií mohol Hanappi predpovedať najpravdepodobnejšie výsledky. Vyšlo mu, že Slováci zdolajú v B-skupine Wales, Rusko aj Anglicko a vyhrajú základnú fázu s plným počtom deväť bodov. Podľa počítačovej simulácie by sa navyše ani jeden zápas "béčka" nemal skončiť remízou. "Po skupinovej fáze spravíme predpoveď aj na vyraďovaciu časť. Budeme sa snažiť ešte vylepšiť kvalitu našich algoritmov," povedal Hanappi. Jeho softvér predpokladá napríklad aj to, že Taliani skončia svoju cestu na ME už v skupine.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona