Slováci vydržia v jednej práci v priemere necelé štyri roky

NETKY.SK • 29 September 2014, 15:46 • 2 min
Slováci vydržia v jednej práci v priemere necelé štyri roky

BRATISLAVA - Na Slovensku vydrží v priemere človek v jednom zamestnaní necelé štyri roky. Vyplýva to z prieskumu pracovného portálu Profesia.sk.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval portál, najčastejšie striedajú prácu mladí ľudia, ľudia s vyšším vzdelaním, o niečo častejšie muži ako ženy. Podľa zverejnených informácií najdlhšie v jednom zamestnaní vydržia colníci, rušňovodiči, výpravcovia a chemickí laboranti. Ľudia, ktorí majú do 24 rokov, pracovali v priemer už v 1,8 zamestnaniach. Ľudia medzi 25 a 34 rokov uvádzajú vo svojich životopisoch, že už pracovali v 3,3 zamestnaniach. "Do 34 rokov tak pribudne ľuďom väčšina pracovných skúseností. Neskôr sú ľudia opatrní a prácu menia minimálne," konštatoval portál.

 

Podľa informácií, ktoré o sebe uvádzajú ľudia v životopisoch na Profesia.sk, keď si hľadajú prácu, dlhšie pracujú vo svojom zamestnaní ľudia, ktorí majú skončené len základné vzdelanie. Za svoj život vystriedajú v priemere dve profesie. Vysokoškolsky vzdelaní ľudia zmenia v priemere 3,3 pozícií. Muži za svoju kariéru v priemere pracujú v troch zamestnaniach, ženy v 2,9. 

 

Najkratšie na jednej pozícii pracujú telefonickí operátori. Z práce odchádzajú po jeden a štvrť roku. Hneď za nimi v rýchlosti striedania povolania nasledujú telemarketinový pracovník a pizzér, ktorí v zamestnaní vydržia priemerne jeden a pol roka. Menej ako dva roky vydržia na jednej pozícii tiež brigádnici, au-pairky, poisťovací poradcovia, finanční agenti, hostesky, či pomocní kuchári. 

 

Na druhej strane podľa Profesia.sk existujú pozície, ktoré ľudia opúšťajú po desiatich a viacerých rokoch. Najdlhšie na jednej pozícii pracujú colníci, na ktorej priemerne odpracujú 12,3 roka. Za nimi nasledujú v stabilite na pracovisku rušňovodiči a výpravcovia s necelými 12 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona