Slováci vo Wembley viedli, no napokon nezískali ani bod

NETKY.SK • 5 September 2017, 07:59 • 2 min
Slováci vo Wembley viedli, no napokon nezískali ani bod

LONDÝN - Slovenskí futbaloví reprezentanti v pondelok v londýnskom Wembley neurobili možný výrazný krok v súvislosti s bojom o účasť na budúcoročných MS v Rusku. Zverenci Jána Kozáka prehrali 1:2 s domácimi Angličanmi v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie, "Albión" má týmto víťazstvom Rusko na dohľad. Slováci mali výborný vstup do stretnutia, v 3. min otvoril skóre Stanislav Lobotka. O vyrovnanie sa v 37. min postaral Eric Dier, obrat po hodine hry zavŕšil Marcus Rashford.

slovakia

left justify in out

Anglicko je s 20 bodmi lídrom F-skupiny, Slovensko má 15 bodov, Škótsko a Slovinsko po štrnásť, Litva päť. Malta zatiaľ nebodovala. Slováci uzavrú svoje vystúpenia v "efku" v októbri - predstavia sa v Škótsku (5. 10.) a doma proti Malte (8. 10.).

 

Slováci prehrali v Anglicku 1:2, zrejme im pôjde už len o baráž

 

Gareth Southgate (tréner Anglicka): "Ukázali sme našu kvalitu a skúsenosti, dostali sme do varu aj fanúšikov. Podali sme dobrý výkon a ukázali, akí sme takticky vyspelí a ako sa vieme popasovať s ťažkou situáciou. Najmä v II. polčase sme kontrovali hru a áno, cítim hrdosť. Dlho sme sa síce nevedeli presadiť proti kvalite Slovákov, keď sme vyrovnali, nebol už priestor na paniku a podali sme celkovo dobrý výkon. S Rashfordom pracujeme, vieme, aký je nebojácny, ako dokáže reagovať. Stále sa vyvíja a stále sa zlepšuje. A dokáže nabudiť divákov. Skvelý bol Delle Alli, podal jeden zo svojich najlepších výkonov. Celkovo potrebujeme takéto zápasy, aby sme sa posunuli ďalej, aby sme sa museli dostávať z ťažkostí. Hrali sme proti veľmi dobrému tímu Slovenska, ale zápas sme zvládli dobre. Že niektorí ľudia odchádzali už pred koncom? Sám tak niekedy robím, keď musím ísť metrom domov..."

Ján Kozák (tréner SR): "Vedeli sme, proti komu ideme hrať - silnému Anglicku. Úvod sme mali fantastický, aj väčšiu časť prvého polčasu. Škoda vyrovnávajúceho gólu zo štandardnej situácie, ktorú sme nezvládli. V úvode druhého polčasu súper trochu pritlačil, dal gól a potom sa zasa hra vyrovnala. Myslím si, že o ten jeden gól boli Angličania lepší. Hoci naši chlapci vydali všetky sily, nestačilo to."

Marek Hamšík (stredopoliar SR): "Škoda. Dal sa dnes uhrať s Angličanmi dobrý výsledok. Od nášho gólu oni prevzali iniciatívu a dali dva góly. My sme potom mali ešte zo dve šance na vyrovnanie, ale nepodarilo sa. Dostali sme góly, ktorým sa dalo vyvarovať, ale celkovo sme podali ´slušný´výkon. Ešte raz škoda, dnes sme mohli aspoň remizovať. Dalo sa čakať, že Slovinci aj Škóti zvíťazia, čiže nás o mesiac čakajú dva rozhodujúce zápasy."

Martin Škrtel (obranca a kapitán SR): "Strelili sme rýchly gól, bohužiaľ, Angličania nám dali gól do šatne po štandardke. V druhom polčase nás potom domáci zatlačili. Hrali sme proti silnému súperovi a vedeli sme, že to nemôžeme otvoriť, lebo Angličania majú obrovskú kvalitu, Pokiaľ sme mali dostatok síl, snažili sme sa ísť dopredu. Bolo by to veselšie, keby sme dnes získali bod, ale stále máme dva zápasy. Vieme, že máme svoju kvalitu, a tak musíme k tomu aj pristúpiť."

Stanislav Lobotka (stredopoliar a autor gólu SR): "Krásny pocit dať gól vo Wembley, ale aj zmiešaný, keďže sme neuhrali remízu. Škoda, ešte aj Adam Nemec mal šancu na vyrovnanie... Nemáme sa však za čo hanbiť, nechali sme tam všetko. Je ťažké držať loptu s Angličanmi 90 minút. Neskôr nás zatlačili, škoda, aspoň na tú remízu sme to mohli dotiahnuť. V závere však už neboli sily. V Škótsku aj doma s Maltou to budú pre nás ďalšie dva zápasy roka."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies