Slováci vo Vichy najskôr na radnici, potom na tréningu

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 18:09 • 2 min
Slováci vo Vichy najskôr na radnici, potom na tréningu

VICHY - Slovenskí futbaloví reprezentanti začnú súťažné dianie na XV. majstrovstvách Európy vo Francúzsku v sobotu 11. júna od 18.00 h súbojom s Walesom v Bordeaux.

slovakia

left justify in out

Spolu s realizačným tímom po pondelňajšom večernom príchode už majú za sebou prvú noc v prechodnom francúzskom domove, ktorým je hotel Celestins vo Vichy. V utorok predpoludním asistent trénera Štefan Tarkovič spolu s kondičným koučom Martinom Rusňákom sprevádzali slovenských novinárov na tréningovom ihrisku v areáli Omnisport, čo je pekný komplex v rozsiahlom parku. V tom čase si hráči A-tímu SR prevzali nové kopačky, podpisovali dresy, vlajky i karty a absolvovali fotografovanie pre potreby Európskej futbalovej únie (UEFA), aby sa na obrazovkách, internetových stránkach a sociálnych sieťach objavili oficiálne portréty každého účastníka ME 2016.


Po prvom obede v hoteli sa celá slovenská výprava nachystala na spoločenskú akciu: starosta Vichy Claude Malhuret pozval Slovákov na stretnutie. Civilným povolaním právnik je na čele mesta od roku 1989, odvtedy absolvoval ešte štyri víťazné voľby, naposledy v roku 2014.

 

"Teší ma, že práve naše mesto si slovenskí priatelia vybrali ako hlavný stan. Verím, že u nás zostanú čo najdlhšie," uviedol Malhuret, za čo zožal potlesk prítomných. Spoločnej slovensko-francúzskej túžbe o dlhé spolužitie sa nebránia ani Slováci. "Sady dresov máme nachystané na sedem zápasov," priznal s úsmevom kustód reprezentácie SR Ján Beniak a spomenutý asistent trénera "áčka" Štefan Tarkovič potvrdil, že "z Vichy sa bude odchádzať definitívne len domov". Hlavným stanom pre "slovenských sokolov" tak zostane počas celého pobytu hotel Celestins.


Oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu ďalej informovala, že po stretnutí na radnici sa uskutočnil podvečer tréning na Stade Darragon - na štadióne, pomenovanom po bývalom francúzskom cyklistovi Louisovi Darragonovi. "Vynovená plocha, jemný trávník, tak sľubovali domáci a slovo dodržali. Otvorený verejný tréning sledovala plná tribúna, vstupenky naň sa rozdávali ´grátis´ v Office de Tourisme skutočne iba pár dní," uvádza web SFZ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies