Slováci vidia svoju finančnú situáciu stále pesimistickejšie

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 08:57 • 2 min
Slováci vidia svoju finančnú situáciu stále pesimistickejšie

BRATISLAVA - Takmer tri štvrtiny Slovákov v súčasnosti kontrolujú svoje výdavky a dokonca sú peniaze čoraz častejšie predmetom diskusií v rodinách.

slovakia

left justify in out

Viac ako tretina slovenskej populácie vo veku od 15 do 65 má pocit, že sa má dnes po finančnej stránke horšie ako pred rokom. Vyplýva to zo štúdie TNS LifeStyle, ktorú zrealizovala agentúra TNS Slovakia.

Štúdia segmentuje Slovákov do šiestich typologicky odlišných skupín vzhľadom na životné postoje a hodnoty, ktoré sú ľuďom blízke. Rovnako kríza mala na tieto skupiny rozdielny efekt, jedných podnietila k aktivite, ďalší však pod jej vplyvom stagnovali a ťažko sa im spamätáva.

Vo všeobecnosti sú Slováci stále viac ochotní uľaviť z kvality v záujme nakúpiť čo najlacnejšie. Až 70 % občanov SR deklaruje, že by uprednostnili lacnejší výrobok aj s nižšou kvalitou. Na druhej strane si však takmer 40 % Slovákov napriek pretrvávajúcej kríze dopraje čo sa im páči a až 72 % z nich trávi voľný čas v nákupných centrách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies