Slováci vďaka Saganovi s troma miestenkami na MS

NETKY.SK • 18 August 2014, 09:16 • 2 min
Slováci vďaka Saganovi s troma miestenkami na MS

AIGLE - Prvýkrát od roku 2011 budú na majstrovstvách sveta v cyklistike jazdiť v pretekoch elite mužov s hromadným štartom len traja Slováci.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z rebríčkov Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) k 15. augustu. Na šampionátoch vo Valkenburgu 2012 i Florencii 2013 sa predstavili v elitných pretekoch s hromadným štartom šiesti cyklisti s modro-červeno-bielou trikolórou na modrom drese. Tohtoročný šampionát bude hostiť od 21. do 28. septembra španielska Ponferrada, preteky elite sú na programe v posledný deň MS.


Maximálny počet deväť cyklistov môže nominovať na preteky najlepších desať krajín rebríčka svetového rebríčka UCI. Ďalšie môžu vyslať jazdcov na MS vďaka poradiu v kontinentálnych renkingoch alebo výsledkom konkrétneho jazdca. Slovensko spĺňa podmienku minimálne jedného jazdca v Top100 svetového rebríčka, keďže Peter Sagan bol k 15. augustu na 9. pozícii. Vďaka tomu sa môžu postaviť na štart traja slovenskí cyklisti. 


V časovke elite mužov budú môcť štartovať dvaja slovenskí cyklisti. Rozdelenie miesteniek ešte musí oficiálne potvrdiť UCI, ktorá pridelí kvóty aj pre ďalšie kategórie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies