Slováci Valentína oslavujú romantickou večerou, čokoládou či kvetinou

NETKY.SK • 14 Február 2017, 09:37 • 2 min
Slováci Valentína oslavujú romantickou večerou, čokoládou či kvetinou

BRATISLAVA – Osem z desiatich ľudí na Slovensku pravidelne oslavuje Valentína – sviatok zamilovaných.

slovakia

left justify in out

Slováci v tento deň svojim polovičkám najčastejšie doprajú romantickú večeru, čokoládu alebo kvetinu. Vyplýva to z januárového prieskumu UniCredit Bank.

 

Okrem iného tiež prieskum ukázal, že štvrtina Slovákov sa chystá kúpiť na Valentína darček v maximálnej hodnote do 10 eur, ďalšia štvrtina plánuje minúť do 20 eur a približne 6 % opýtaných sa chystá potešiť partnera darčekom za viac ako 50 eur.

 

Zároveň chce zhruba pätina Slovákov svoj valentínsky rozpočet tento rok oproti vlaňajšku navýšiť. "Viac než polovica z nás tento rok na Valentína zaplatí približne rovnako ako minulý rok. Len nepatrné percento ľudí sa chystá výdavky obmedziť," doplnila hovorkyňa UniCredit Bank Zuzana Ďuďáková. Štatistiky tiež podľa nej ukazujú, že ľudia stále častejšie pri nákupoch darčekov na sviatok zamilovaných platia kartou. "Objem platieb medziročne rástol počas prvých dvoch februárových týždňoch o 46 %," vyčíslila Ďuďáková.

 

Podľa portálu ZľavaDňa zase platí, že najviac preferovaným valentínskym darčekom z pohľadu služieb sú večere. "Oproti bežným večerám sa však vyznačujú tým, že ľudia sú za ne ochotní si aj priplatiť a predávajú sa luxusnejšie viacchodové menu," dodala riaditeľka portálu Svetlana Tarageľová.

Tesne za nimi nasledujú v obľúbenosti privátne vstupy do wellness, vyhľadávané sú však aj párové masáže či pobyty na jednu noc s wellness. "Čo sa týka pobytov všeobecne, tak sú to jednoznačne romantické víkendy v kaštieľoch," dodala. Medzi tovarmi zaujali podľa nej napríklad aj ručne robené pralinky z pravej belgickej čokolády a tiež dámske košieľky či župany. A tento rok aj novinka, spoločný zoskok z mosta v Bratislave.

 

Z online prieskumu ďalšieho zľavového portálu Zľavomat.sk vyplýva, že tento sa chystá oslavovať Valentína 78 % zamilovaných na Slovensku. Najviac, 39 % opýtaných, chce stráviť romantický večer doma, 36 % sa chystá navštíviť reštauráciu a 24 % si v tento deň dopraje zážitok. Napríklad vo forme návštevy kina, divadla či adrenalínového dobrodružstva.

 

Podľa marketingového manažéra portálu Štefana Miha je Valentín jeden z mála sviatkov, keď nakupujú viac muži ako ženy. "Tento rok si Slováci dávajú na valentínskej oslave záležať – investujú do darčekov a zážitkov približne o tretinu viac peňazí než vlani," vyčíslil Miho. Priemerný nákup valentínskej ponuky na portáli je podľa jeho slov okolo 45 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies