Slováci v rebríčku FIFA padli o 5 miest, Švajčiari budú nasadení

NETKY.SK • 17 Október 2013, 11:50 • 2 min
Slováci v rebríčku FIFA padli o 5 miest, Švajčiari budú nasadení

ŽENEVA - Švajčiarsko bude medzi ôsmimi nasadenými tímami pri decembrovom žrebe základných skupín futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Futbalisti z krajiny helvétskeho kríža totiž v aktuálnom svetovom rebríčku FIFA poskočili na siedme miesto a z elitnej osmičky vytlačili Taliansko. Slovensko v októbrovom vydaní kleslo o päť priečok na 65. pozíciu, lídrom sú stále úradujúci majstri sveta aj Európy Španieli.

Medzi ďalšími nasadenými tímami pre svetový šampionát figurujú Španielsko, Argentína, Nemecko, Kolumbia, Belgicko, domáca Brazília, ktorá je ale v rebríčku až jedenásta. Aj Uruguaj v prípade, že prejde cez dvojzápasovú kontinentálnu baráž s Jordánskom. Ak sa Uruguaj nekvalifikuje na finálový turnaj MS 2014, v elitnej osmičke ho pri žrebe nahradí Holandsko.

Portugalsko, Grécko, Chorvátsko a Ukrajina budú zasa medzi nasadenými tímami pri pondelkovom žrebovaní dvojíc pre barážové duely v európskej kvalifikácii MS 2014. Do play off sa kvalifikovali aj Francúzsko, Island, Švédsko a Rumunsko. Slovákov budú vo februári budúceho roka zasa pri žrebe kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku ťahať z tretieho koša.

Najbližšie FIFA zverejní rebríček 28. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies