Slováci v prípravnom zápase nestačili na Fínov

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 19:33 • 2 min
Slováci v prípravnom zápase nestačili na Fínov

KOŠICE - V prípravnom stretnutí pred majstrovstvami sveta v Bielorusku prehrali vo štvrtok v Košiciach slovenskí hokejoví reprezentanti s Fínmi. 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).

slovakia

left justify in out

Góly hostí pred vypredanou Steel arénou strieľali v 8. min útočník Ilvesu Tampere Michael Keränen, v 31. min Juha-Pekka Hytönen zo švajčiarskeho Lausanne a tretí v 46. min iba 19-ročný Teuvo Teräväinen z tímu AHL Rockford IceHogs. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka prehrali v piatom prípravnom zápase pred MS 2014 tretí raz. Odveta proti Fínom je na programe už v sobotu 26. apríla v Poprade 17.00 h.


V dvadsiatom ôsmom vzájomnom stretnutí medzi Slovákmi a Fínmi ide o dvadsiate víťazstvo severanov, Slováci sa tešili len päťkrát. 

 

Výsledok - prípravný zápas - štvrtok: 
Slovensko - Fínsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) 

Góly: 8. Keränen (Teräväinen, Pakarinen), 31. Hytönen (Hietanen), 46. Teräväinen (Keränen) 
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, Kubuš - Rovenský, Korba, 8347 divákov (vypredané) 


Zostavy: 
Slovensko: Janus - K. Sloboda, Ďaloga, Marinčin, Mihálik, Valach, Švarný, Deyl, J. Brejčák - Šatan, J. Mikúš, Nagy - Miklík, Marcinko, Tybor - Bartek, Špirko, Réway - M. Bakoš, Bulík, P. Zuzin 
Fínsko: Saros - Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Korpikari, Taimi, Lindell, Kivistö, Märttinen - Hytönen, Immonen, Tuppurainen - Pakarinen, Teräväinen, Keränen - J. Sallinen, T. Sallinen, Huhtala - Pöysti, Wirtanen, Savinainen 

 

V prvej šanci stretnutia sa ocitol Tybor a v 5. min pri preslovej hre nebezpečne vystrelil obranca Švarný. Skóre však otvorili Fíni. V 8. min Keränen strelou švihom prekvapil Janusa - 0:1. O niečo neskôr sa v šanci ocitol Huhtala, ale slovenský brankár bol tentoraz pozorný. V 17. min Bartek nebezpečne tečoval strelu Réwaya a vzápätí Bulík z ideálnej pozície trafil pravý betón Sarosa vo fínskej bránke. 


V 22. min putoval na trestnú lavicu Jere Sallinen, ale fínski hráči mohli v prečíslení zvýšiť svoj náskok. Potom krásne zakombinoval tretí slovenský útok a mladučký Réway trafil lapačku fínskeho brankára. Na druhej strane sa v 28. min ocitol sám medzi kruhmi Mäntylä, Janus si poradil s jeho strelou. Fíni opäť udreli na začiatku druhej polovice stretnutia. Hytönen šikovne vystrelil pomedzi nohy obrancu Deyla a Janus, ktorý mal čiastočne zakrytý výhľad, druhý raz kapituloval. V 32. min rozkrútil kolotoč pred Sarosom dobre hrajúci tretí útok Slovákov, no šance Réwaya a Barteka sa gólmi neskončili. V závere druhej tretiny ešte hrozili hostia. Strely Tuppurainena a Tomiho Sallinena si Janus postrážil. 


Na začiatku tretej tretiny sa v šanciach ocitli Špirko, Zuzin a Nagy, ale nič z toho sa gólom neskončilo. A keď z protiútoku v 46. min Teräväinen po výbornej prihrávke Keränena zvýšil na 3:0 pre Fínov, bolo predčasne rozhodnuté. Slovenskí hokejisti v prvom z dvoch prípravných stretnutí severanom nestrelili ani gól.

 

Hlasy: 
Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Videli sme zaujímavý, rýchly hokej. Fínske mužstvo bolo kepšie v koncovke. Najmä v druhej tretine nás Fíni prevýšili. Blahoželám fínskemu mužstvu a trénerovi k víťazstvu. Je to stále príprava, máme k dispozícii 31 hráčov, niektorým to ide lepšie, niektorým horšie. Pomaly sa snažíme hľadať optimálnu zostavu." 

Erkka Westerlund (tréner Fínska): "Sme radi, že na tomto zápase bolo vypredané hľadisko, bolo príjemné hrať v takej atmosfére. Odohrali sme veľmi dobré stretnutie z pohľadu obrany a najmä brankára." 

Martin Réway (útočník Slovenska): "Tá nula na konte našich gólov mrzí. Mali sme nejaké príležitosti, ale nepremenili sme ich. Musíme sa z toho poučiť a zlepšiť koncovku v druhom zápase v Poprade. Trochu som sa obával veľkých rozmerov košického klziska, ale nakoniec som to nejako zvládol. V Poprade na užšom priestore by to malo byť pre mňa lepšie." 

Miroslav Šatan (útočník Slovenska): "Fíni dobre korčuľovali a využili svoje šance. My sme sa snažili korčuľovať s nimi, ale naše šance zostali nevyužité. Fíni dobre prehusťovali priestor pred bránkou a dlhšie nám trvalo, kým sme prišli na to, že musíme posúvať puky dozadu na obrancov. Určite to bol zápas vo vyššom tempe ako predtým tie vo Francúzsku a z hľadiska blížiaceho sa svetového šampionátu je to len dobre." 

Martin Marinčin (obranca Slovenska): "Pred domácimi fanúšikmi sme sa chceli vytiahnuť. Nestrelili sme gól. Zatiaľ čo Fíni premieňali ponúknuté šance. Musíme sa viac tlačiť do bránky, pretože odtiaľ padajú góly. Do začiatku majstrovstiev sveta je ešte dosť času na to, aby sme to vylepšili. Mne veľké rozmery ľadu vyhovujú, rád sa hrám s pukom. Paradoxne sa vôbec neteším na zápas v Poprade, pretože je tam nekvalitný ľad."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona