Slováci v prípade postupu medzi elitu proti Kanade alebo Kazachom

NETKY.SK • 26 September 2018, 20:07 • 2 min
Slováci v prípade postupu medzi elitu proti Kanade alebo Kazachom

LONDÝN - Slovenskí tenisti majú reálnu šancu vrátiť sa po 12 rokoch do svetovej skupiny Davisovho pohára.

slovakia

left justify in out

 Ak 26.-27. októbra zdolajú v bratislavskom NTC Bielorusko, postúpia medzi elitu a vo februárovej kvalifikácii budú bojovať o účasť na finálovom turnaji proti Kanade alebo Kazachstanu.

Slovensku zahralo do karát, že Argentína a Veľká Británia dostali v stredu voľné karty na finálový turnaj zreformovanej tímovej súťaže. Zverenci kapitána Dominika Hrbatého sa tak v prípade triumfu nad Bieloruskom dostanú medzi 12 nenasadených tímov svetovej skupiny, ktoré budú bojovať s tuctom nasadených o 12 miesteniek na finálový turnaj. Okrem Argentíny a Veľkej Británie sa naň automaticky dostane aj štvorica semifinalistov z tejto sezóny - Chorvátsko, Francúzsko, Španielsko a USA. Informáciu priniesla agentúra AP.

Stredajší žreb v Londýne rozhodol o tom, že Slováci sa v prípade víťazstva nad Bieloruskom stretnú vo februárovej kvalifikácii s Kanadou alebo Kazachstanom. S Kanaďanmi by hrali doma, s Kazachstanom vonku.

 

žreb februárovej kvalifikácie o postup na finálový turnaj Davisovho pohára:

Brazília - Belgicko, Uzbekistan - Srbsko, Austrália - Bosna a Hercegovina, India - Taliansko, Nemecko - Maďarsko, Švajčiarsko - - Rusko, Kazachstan - víťaz SLOVENSKO/Bielorusko alebo víťaz Portugalsko/JAR, Česko - Holandsko, Kolumbia - Švédsko, víťaz SLOVENSKO/Bielorusko alebo víťaz Portugalsko/Juhoafrická republika - Kanada, Čína - Japonsko

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies