Slováci v NHL nebodovali, Halák vychytal výhru

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 11:36 • 2 min
Slováci v NHL nebodovali, Halák vychytal výhru

Traja slovenskí hokejisti sa predstavili vo včejarších zápasoch NHL. Dvaja sa tešili z víťazstiev svojich tímov.

slovakia

left justify in out

Spomedzi korčuliarov hrali obrancovia Andrej Sekera a Erik Černák, pričom Sekerov Dallas prehral v Detroite 2:3 a Černákova Tampa Bay si doma poradila s Chicagom 4:2.  Jaroslav Halák dostal šancu v bránke Bostonu. Na ľade Buffala triumfovali aj zásluhou bratislavského rodáka 4:1.

Obhajca Stanleyho pohára z minulej sezóny tím Tampa Bay Lightning bodoval naplno v druhom súboji za sebou a so ziskom 44 bodov je najlepším tímom celej NHL. Obranca Černák síce vo štvrtok nebodoval, no pri triumfe 4:2 sa prezentoval jedným plusovým bodom a na súperovho brankára vyslal štyri strely. Na ľade strávil 18:53 min. Pre ruského brankár Lightning Andreja Vasilevského to bol už desiaty víťazný duel bez prerušenia, v minulosti sa mu to podarilo aj koncom zimy 2019.

 

 

V tomto ročníku priviedol svoj tím k víťazstvu v každom z doterajších piatich súbojov proti Chicagu. "Dodáva mi to sebavedomie. Musím však vyzdvihnúť, že celý náš tím hrá mimoriadne dobre. Nemyslím si, že v ostatných zápasoch som podal extrémne dobré výkony, no chalani mi vzadu pomáhajú. A niekedy pomôžem ja im," povedal Vasilevskij podľa webu nhl.com.

Brankár Jaroslav Halák sa postavil do bránky Bruins trinástykrát v tejto sezóne a bol z toho siedmy triumf. Slovenský gólman previedol 23 úspešných zákrokov a v tomto ročníku má úspešnosť zásahov 92,1 percenta a priemer 2,06 inkasovaného gólu na jeden duel. Buffalo pred duelom proti Bruins prehralo 12 duelov a neúspešnú sériu sa Sabres nepodarilo prerušiť ani po trénerskej výmene, keď Ralpha Kruegera nahradil Don Granato. 

 



Na štvrtkovom úspechu Bruins sa troma asistenciami podieľal český útočník David Krejčí, ktorý sa tým prehupol cez métu 700 bodov v profilige. Na jeho konte je aktuálne 702 bodov za 208 gólov a 494 asistencií. Stal sa ôsmym hráčom a prvým nekanadským korčuliarom, ktorý vo farbách Bostonu nazbieral aspoň 700 bodov. Lídrom tejto štatistiky je s 1506 bodmi Ray Bourque, Zdeno Chára je so 481 bodmi osemnásty. "Som presvedčený, že všetci fanúšikovia Bruins vedia o jeho dôležitosti pre klub. Platí to aj pre play-off, čo ukazuje každý rok," povedal na adresu Krejčího kouč Bruce Cassidy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies