Slováci v Maribore s istotou troch medailí v kickboxe

NETKY.SK • 27 Október 2016, 13:35 • 2 min
Slováci v Maribore s istotou troch medailí v kickboxe

MARIBOR - Slovenskí reprezentanti v kickboxe sa z majstrovstiev Európy organizácie WAKO (25. - 29. 10.) v Maribore vrátia domov minimálne s tromi medailami.

slovakia

left justify in out

Monika Chochlíková v kategórii do 52 kg, Veronika Petríková do 56 kg a Veronika Cmárová do 65 kg si vybojovali na kontinentálnom šampionáte v Slovinsku v disciplíne K1-Rules postup do semifinále, ktorým si zabezpečili minimálne bronzový kov. Navyše má spomenuté trio už istotu účasti na budúcoročných Svetových hrách v poľskom meste Vroclav, kam sa kvalifikujú v K1-Rules všetci medailisti z Maribora.


Chochlíková si v stredajšom štvrťfinále poradila s Hannou Raatesalmiovou z Fínska a v semifinále nastúpi proti Anne Poskrebyševovej z Ruska. Petríková zdolala v "pätdesiatšestke" Emily Wahbyovú z Talianska 3:0 na body a o finále zabojuje proti Češke Sandre Maškovej. Veronika Cmárová uspela vo štvrťfinále do 65 kg s Anargul Abiševovou z Ruska 3:0 na body a jej semifinálovou protivníčkou bude Róža Gumiennna z Poľska.

 

"Chochlíková spočiatku ťahala za kratší koniec, po prestávke však proti Fínke zmenila taktiku, zaradila low-kicky, direkty a najmä bojovnosť, ktorá napokon priniesla víťazstvo. Favorizovanej Petríkovej tiež nevyšiel úvod proti o pol hlavy nižšej Talianke, potom však Veronika dala do toho vyšší rýchlostný stupeň a low-kickmi deklasovala súperku. Súboj Cmárovej s Abiševovou bol bodovo dlho vyrovnaný, napokon však Veronika zvýšila aktivitu i presnosť zásahov a doviedla súboj do úspešného konca," informoval agentúru SITA prezident Slovenského zväzu kickboxu Peter Onuščák.


Darilo sa aj ďalšej dvojici nominovaných kickboxerov SR, ktorá na ME 2016 v Maribore má šancu v K1-Rules tiež vystúpiť na medailové stupienky. Miroslav Smolár v kategórii do 71 kg zdolal v osemfinále Jetmira Emruliho z Macedónska pred časovým limitom RSC a vo štvrťfinále nastúpi proti Alimu Cakirovi z Turecka. Lucia Cmárová si do 60 kg poradila s Renátou Rákócziovou z Maďarska 3:0 na body a vo štvrťfinále nastúpi proti Rakúšanke Nine Scheucherovej. Nad sily Sofie Adamečkovej v lightkontakte do 60 kg bola v stredu Deirdre Begleyová z Írska, ktorej Slovenka podľahla jednoznačne 0:3 na body a so šampionátom sa rozlúčila.


V Maribore ide o prvú časť ME 2016, a to v disciplínach lightkontakt, low-kick a K1-Rules. Druhá časť tohtoročných majstrovstiev Európy v kickboxe sa uskutoční v Aténach (20.- 27. novembra), na programe v gréckej metropole sú tiež tri disciplíny: pointfighting (semikontakt), light-kick a fullkontakt.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies