Slováci v júli do Rumunska, Kližan: Máme veľkú šancu na baráž

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 10:13 • 2 min
Slováci v júli do Rumunska, Kližan: Máme veľkú šancu na baráž

BRATISLAVA - Oslabeným Slovincom nepustili ani set. Slovenskí tenisti v dueli 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v bratislavskom NTC naplno potvrdili úlohu papierového favorita. V súboji o postup do baráže o svetovú skupinu sa 17.-19. júla predstavia v Rumunsku, ktoré urobilo krátky proces s Izraelom. Slovenský kapitán Miloslav Mečíř dúfa, že bude mať v lete k dispozícii najsilnejší tím.

slovakia

left justify in out

"Rumuni majú vo svojom strede dosť skúsených hráčov. Budú mať výhodu domáceho prostredia a vzhľadom na termín stretnutia je dosť pravdepodobné, že si zvolia antuku. Určite to bude ťažký zápas, no ak naši chlapci prídu v dobrej forme, šanca tam určite je. Rumunsko je prijateľnejším súperom ako USA, momentálne to nie je tenisová veľmoc. Nebude to ešte baráž, kde by sa rozhodovalo o postupe do svetovej skupiny, všetko je otvorené. Ja držím chlapcom palce, aby boli zdraví, aby im stúpala forma a mohli ju potom zúročiť v reprezentačných zápasoch," povedal pre TASR Mečíř, pre ktorého bol duel proti Slovinsku jubilejným 50. vo funkcii kapitána.

 

Martin Kližan mal na triumfe nad tímom Blaža Trupeja leví podiel, keď vyhral obe dvojhry a po boku Igora Zelenaya vybojoval vo štvorhre rozhodujúci tretí bod. "So Zelim sme podali super výkon. V každom sete sme urobili jeden brejk a to na takom rýchlom povrchu, aký je v NTC, stačilo. Dobre sme sa na dvorci dopĺňali, bolo vidno, že sme už niekoľkokrát spolu hrali. Boli tam aj vypäté situácie, no zvládli sme ich a podržali sme si servis. Čakal som, že v debli nastúpi aj Blaž Kavčič, no zrejme sa ešte nezotavil po operácii. Proti Slovincom sme boli favoritmi vzhľadom na naše herné kvality i formu. Je super, že sme o našom triumfe rozhodli tak rýchlo."

 

Zverenec trénera Martina Damm tvrdí, že Slováci majú veľkú šancu postúpiť do septembrovej baráže o elitnú šestnástku, aj keď Rumuni budú doma tvrdým orieškom. "Majú teraz výborný tím. Je otázne, aký povrch zvolia. Copil hrá výborne na harde, na antuke nie je až taký nepríjemný. Najpomalší povrch sedí skôr Hanescuovi. Ungur je taký obojživelník, ale nie je to úplne top hráč. Máme obrovskú šancu postúpiť do baráže a musíme ju využiť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies