Slováci v generálke na MS nastúpia proti Nórom

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 11:53 • 2 min
Slováci v generálke na MS nastúpia proti Nórom

BRATISLAVA - Po výsledkovo nevydarenom vstupe slovenskej hokejovej reprezentácie do turnaja Slovakia Cup v Bratislave, keď na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu prehrala vo štvrtok s výberom Bieloruska 2:3 po samostatných nájazdoch, na ňu v sobotu 27. apríla o 17.00 h čaká generálka na svetový šampionát. Jej súperom budú Nóri.

slovakia

left justify in out

Pozitívom na štvrtkovom výkone zverencov trénera Vladimíra Vůjtka bola skutočnosť, že počas väčšej časti duelu boli aktívnejším tímom, Bielorusov s prehľadom prestrieľali (42:15) a veľa z pokusov bolo nebezpečných. Výborne však zachytal brankár Vitalij Belinskij. "Proti Bielorusom nám chýbala efektivita v streľbe. Súpera sme jednoznačne prestrieľali, no v takýchto okamihoch musíme dať aj gól. A vyvarovať sa chýb," povedal útočník Tomáš Záborský, ktorý mal počas duelu niekoľko dobrých príležitostí a predstavil sa aj v záverečných nájazdoch. "Bielorusi s nami nehrali otvorenú partiu, väčšinou to len kazili. Musíme si na to zvyknúť, v základnej skupine budeme mať viac takýchto súperov," poznamenal legionár z ruského klubu Avangard Omsk, ktorého rýchlosť a výborná hra s hokejkou súperovi viditeľne robili problémy. 

Sobotňajší duel proti Nórsku bude poslednou previerkou slovenského tímu pred svetovým šampionátom, ktorý sa už v piatok 3. mája začne v Štokholme a Helsinkách. Hráči majú v súboji proti Nórom poslednú šancu presvedčiť trénera Vůjtka o tom, že patria do národného tímu a majú potrebnú výkonnosť na náročné súboje s najlepšími hráčmi na svete. "Myslím si, že v sobotu na nás čaká trochu iný duel, ako sme odohrali vo štvrtok proti Bielorusku. Nóri sú trochu herne vyspelejší a budú sa snažiť hrať otvorenejšiu partiu. Určite sú na tom dobre korčuliarsky, musíme si na nich dať pozor a nerobiť zbytočné chyby," poznamenal Tomáš Záborský. 

V porovnaní so štvrtkovým duelom nastanú v slovenskom tíme menšie zmeny, ktoré po prehre s Bieloruskom avizoval tréner Vůjtek. "Šancu dostanú tí, ktorí v prvom zápase na turnaji nenastúpili - obranca Mihálik a trio útočníkov Bartek, Surový a Ölvecký. Kto bude oddychovať, to ešte neviem. Rozhodneme o tom neskôr," informoval skúsený moravský odborník na lavičke slovenskej reprezentácie. Ten síce nemal po štvrtku radosť z dosiahnutého výsledku, ale z prehry nerobil tragédiu. "Som rád, že aj keď sme sa dostali v záverečnej dvadsaťminútovke do akéhosi kŕča, podarilo sa nám aspoň vyrovnať," povedal Vůjtek, ktorému navyše pribudli príjemné starosti s tvorbou nominácie. Veľmi dobre totiž zahrali mladí adepti na najcennejší dres. "Mladíci musia bojovať o miesta, inak by tu boli zbytoční. Je to perspektíva slovenského hokeja a je to aj vidieť," poznamenal kouč výberu SR. 

Slováci v sobotu nastúpia na 22. duel proti Nórom v histórii. Doterajšia bilancia vzájomných zápasov hovorí v prospech slovenskej reprezentácie, ktorá doteraz dosiahla 16 víťazstiev a dve remízy, trikrát sa z triumfu tešil nórsky tím, celkové skóre je 89:40. Naposledy sa obaja súperi stretli vo februári 2013 v nórskom Stavangeri, z víťazstva 4:2 a vtedy tešili domáci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona