Slováci v Chorvátsku v lete vykrádali apartmány, obťažovali maloletých

NETKY.SK • 22 Október 2012, 14:18 • 2 min
Slováci v Chorvátsku v lete vykrádali apartmány, obťažovali maloletých

Slováci v Chorvátsku v lete vykrádali apartmány, obťažovali maloletých - Krimi V ďalšom prípade išlo o Slováka podozrivého z pedofílie. Počas letnej turistickej sezóny zadržala chorvátska polícia niekoľko Slovákov.

slovakia

left justify in out

img

V ďalšom prípade išlo o Slováka podozrivého z pedofílie.

Počas letnej turistickej sezóny zadržala chorvátska polícia niekoľko Slovákov.

Išlo napríklad o skupinu slovenských občanov, ktorí vykrádali apartmány v istrijskom letovisku Poreč. Informáciu o ich zadržaní dostalo veľvyslanectvo SR v Záhrebe.

Chorvátska polícia odhalila tento gang po oznámení krádeží magnetických kariet, ktoré používajú upratovačky pri vstupe do apartmánov. "Konzulárne oddelenie veľvyslanectva nebolo v tomto prípade požiadané miestnou políciou o sprostredkovanie právnej pomoci či o iný druh asistencie," priblížil pre TASR hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

V ďalšom prípade išlo o Slováka podozrivého z pedofílie. Toho obvinila polícia v Šibeniku za fyzické obťažovanie maloletého dievčaťa. Slovenský konzul kontaktoval matku zadržaného, ktorá oznámila, že jej syn sa psychiatricky lieči a je pozbavený právnej spôsobilosti. Vysunuté konzulárne pracovisko SR v Splite mu pomohlo pri zabezpečení právnika a kontaktovalo prokurátora.

Vzhľadom na vzdialenosť medzi Splitom a Šibenikom, v ktorom sa v čase letnej sezóny nachádzali českí policajti, bolo v spolupráci s nimi zabezpečené tlmočenie pri jeho výsluchu.

Vyšetrujúci prokurátor napokon rozhodol, že muž môže vzhľadom na svoj zdravotný stav odcestovať z krajiny a v ďalšom konaní v Chorvátsku ho bude zastupovať právnik.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona