Slováci v Afganistane budú pripravovať ukončenie pôsobenia

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 16:19 • 2 min
Slováci v Afganistane budú pripravovať ukončenie pôsobenia

BRATISLAVA - Slovenský kontingent v Afganistane sa postupne pripravuje na ukončenie svojho pôsobenia v operácii ISAF.

slovakia

left justify in out

S poslednou rotáciou vojakov do Afganistanu pricestovala aj deväťčlenná riadiaca skupina, ktorej úlohou je pripraviť podmienky pre stiahnutie techniky a materiálu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

 

Na leteckú základňu KAF v afganskom Kandaháre pricestovala tento týždeň posledná rotácia slovenských vojakov, ktorá má 292 členov. V strážnej jednotke budú slúžiť prevažne príslušníci z 12. mechanizovaného práporu z Nitry. Jednotka SOAG (Special Operations Advisory Group) je zložená z vojakov z 13. mechanizovaného práporu z Levíc a príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia. Ďalší slovenskí vojaci budú pôsobiť na veliteľstvách ISAF. Súčasného veliteľa slovenského kontingentu Svetozára Bohuša vystrieda vo funkcii Zoltán Iboš.

 

Medzi hlavné úlohy slovenských vojakov v Afganistane patrí ochrana a obrana základne, poradenská činnosť v prospech rôznych jednotiek afganských bezpečnostných síl či zabezpečenie činnosti aliančných komunikačných a informačných systémov. Príslušníci OS SR pôsobia aj na rôznych pozíciách na veliteľstvách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona