Slováci uzavrú plodný rok 2010 konfrontáciou s Bosnou

NETKY.SK • 15 November 2010, 13:01 • 2 min
Slováci uzavrú plodný rok 2010 konfrontáciou s Bosnou

Slováci uzavrú plodný rok 2010 konfrontáciou s Bosnou - Futbal Slovenskí futbalisti sa s úspešným rokom rozlúčia v stredajšom prípravnom zápase proti Bosne a Hercegovine (17. 00 h, Pasienky).

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí futbalisti sa s úspešným rokom rozlúčia v stredajšom prípravnom zápase proti Bosne a Hercegovine (17.00 h, Pasienky). Pôjde o prvú vzájomnú konfrontáciu osemfinalistu MS 2010 a neúspešného účastníka baráže. Slováci by sa pred domácim publikom radi vytiahli a ukončili rok víťazstvom.
      Bosna však nepatrí do kategórie fackovacích panákov. V tíme aktuálne 53. tímu rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) figurujú aj hviezdny kanonier Edin Džeko z VfL Wolfsburg či stredopoliar Miralem Pjanič z Olympique Lyon. Do Bratislavy však pre zranenie nemohol odcestovať útočník Ermin Zec, problémy trápia aj kapitána Amira Spahiča. "Musíme rešpektovať silu Slovákov. Tí sú známi dobrou organizáciou hry, navyše hrajú doma. Myslím si, že aj na majstrovstvách sveta, a to najmä proti Taliansku a Holandsku, ukázali svoju kvalitu. Neustále sa zlepšujú, no ja verím, že to budeme práve my, kto sa bude tešiť. Oni hrajú moderný futbal, ale my sme lepší," povedal útočník Zlatan Muslimovič.
      Slovenský kouč Vladimír Weiss by na Pasienkoch mohol premiérovo vyskúšať gólovo potentného útočníka Františka Kubíka, ktorý je hviezdou holandského klubu ADO Den Haag. Prekvapením je aj nominácia ďalšieho útočníka Petra Grajciara z tureckého Konyasporu. Naopak, v menoslove chýba zranený Róbert Vittek (so 4 gólmi najlepší strelec Slovenska na MS v Juhoafrickej republike), Tomáš Hubočan a Kamil Kopúnek. Po zranení začína nastupovať v drese West Bromwichu Albion obranca Marek Čech, ale dôvery od trénera Weissa sa nedočkal. Reprezentačnú kariéru ukončil Zdeno Štrba a tak po predošlom pretlaku na tejto pozícii figuruje v kádri momentálne len jediný defenzívny stredopoliar Miroslav Karhan. Slovenský výber sa pred duelom stretne na zraze v Senci v pondelok popoludní, pred zápasom absolvuje dve tréningové jednotky.
      Slováci v kvalifikácii EURO 2012 začali impozantne dvoma víťazstvami nad Macedónskom a v Rusku (oba 1:0), nasledovala však prehra 1:3 v Arménsku a domáca deľba bodov s Írskom (1:1). Bosna v D-skupine prezimuje na 4. priečke. Zverenci trénera Safeta Sušiča majú na konte po troch zápasoch štyri body, pred nimi sú s piatimi Albánci, s ôsmimi Bielorusi a lídrami skupiny sú so ziskom 9 bodov Francúzi. Všetci však odohrali o zápas viac ako Bosna.
      Súboj na Pasienkoch povedú rozhodcovia z Poľska. Ako hlavný Tomasz Mikulski, asistovať mu na čiarach budú Piotr Sadczuk a Konrad Sapela, štvrtým rozhodcom bude Slovák Vladimír Vnuk. Zápas ponúknu v priamom prenose aj televízie DIGI a STV. SFZ stanovil na zápas prijateľné ceny vstupeniek, budú sa predávať v troch cenových kategóriach - za 9 eur (1. kategória) na krytej tribúne (sektor A), za 6 eur (2. kategória) na nekrytej tribúne (sektor B) a za 3 eurá (3. kategória) na oblúky za bránkami (sektory C a D). Pre fanúšikov, ktorí sa preukážu vstupenkou na zápas, poskytne Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. zľavu vo výške 25% na spiatočný cestovný lístok 1. alebo 2. triedy zo staníc ŽSSK do ktorejkoľvek stanice v rámci Bratislavy.

      predpokladaná zostava SR: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník - Weiss, Kucka, Hamšík, Stoch - Šesták, Hološko

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies