Slováci už splnili ciele, no s Kanadou sa chcú pobiť o postup

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:26 • 2 min
Slováci už splnili ciele, no s Kanadou sa chcú pobiť o postup

Slováci už splnili ciele, no s Kanadou sa chcú pobiť o postup - Hokej Hlavné ciele už slovenskí hokejoví reprezentanti na 76. majstrovstvách sveta splnili, to ale neznamená, že štvrtkové štvrťfinále pôjdu iba odkorčuľovať.

slovakia

left justify in out

img

Hlavné ciele už slovenskí hokejoví reprezentanti na 76. majstrovstvách sveta splnili, to ale neznamená, že štvrtkové štvrťfinále pôjdu iba odkorčuľovať. Proti Kanade chcú zabojovať o postup medzi najlepšiu štvorku a veria, že kľúčom k úspechu bude stopercentná obrana.
      Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka odštartovali boje na šampionáte práve proti zámorskej veľmoci. V úvodnom zápase helsinskej A-skupiny si verili a spoliehali sa na to, že Kanaďania budú mať v prvom stretnutí problémy so širším klziskom a aklimatizáciou. Aj keď odohrali dôstojný zápas, "javorové listy" boli predsa len o čosi lepšie a tešili sa z triumfu 3:2. "Vo štvrtok sa pokúsime odohrať podobný zápas, ako bol ten prvý, no už s väčším pokojom. Vtedy sme ešte nevedeli, čo nás čaká a mali sme tu veľa mladých hráčov, ktorí ešte nehrali proti hokejistom z NHL. Teraz už majú nejaké skúsenosti," vyhlásil Vůjtek.
      Situácia sa oproti prvému duelu zmenila aj k horšiemu. Kým vtedy mal Vůjtek k dispozícii štyri kompletné päťky, vo štvrtok to tak určite nebude. Po zraneniach Kristiána Kudroča a Dominika Graňáka môže počítať iba so šiestimi obrancami, vylúčený je aj štart Marcela Hossu. Navyše menšie šrámy majú aj Mário Bližňák a center prvého útoku Michal Handzuš, ktorí v stredu neboli na ľade a trénovali iba v posilňovni. "Bohužiaľ, prejavili sa aj tie zranenia. Niektoré sú vážne a chalani nemôžu hrať, niektoré menšie. Takže v tom sme trošku limitovaní," dodal tréner.
      Kanaďania nazbierali v siedmich zápasoch základnej časti 19 z 21 bodov a strelili až 35 gólov, najviac zo všetkých tímov na MS. "Podľa toho, čo hovorili, majú veľkú motiváciu tento turnaj vyhrať. V rebríčku IIHF chcú ísť čo najvyššie, aby si urobili najlepšiu východiskovú pozíciu pred olympiádou v Soči. Majú veľmi dobre poskladané mužstvo a bude to veľmi ťažké," uviedol Handzuš.
      Vo výbere "javorových listov" zatiaľ zažiaril najviac obranca Duncan Keith, ktorý je s 11 bodmi za gól a desať asistencií lídrom tímu. V útoku sú najproduktívnejší John Tavares (4+5) a Ryan Getzlaf (2+6). Slováci sa však súpera neboja a vo štvrtok sa pobijú o postup. "Určité ciele sme splnili, no keď sme sa dostali už do štvrťfinále, chceme aj ďalej. Bude to veľmi ťažké, je to silný súper. Musíme podať najlepší výkon na šampionáte, ale o to je tá výzva väčšia a práve pre takéto zápasy hráme hokej a tvrdo drieme," vyhlásil Handzuš. Skúsený center z tímu zámorskej NHL San Jose Sharks je rád, že Slováci budú opäť v pozícii slabšieho tímu a môžu vychádzať z pevnej obrany a spoliehať sa na brejky: "To nám vyhovuje. Dôležité bude dodržať systém a hrať tímovo."
      "Poskladali veľmi silný tím, vyrovnaný vo všetkých štyroch päťkách. Je vidieť, že im ide takisto o veľa. V Soči chcú byť nasadení vyššie ako domáce Rusko. Na šampionáte majú aj množstvo skautov, ktorí sledujú každý zápas, každý tím. Dávajú do toho naozaj veľa, takže pre nás to bude veľká motivácia," dodal kapitán tímu Zdeno Chára.
      Predpokladané zostavy:
      SR: Laco - Sekera, Baranka, Chára, Sersen, Starosta, Vydarený - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Haščák, Bližňák, Bartovič - Hovorka
      Kanada: Ward - Keith, Bouwmeester, Phaneuf, Russell, Quincey, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - Perry, Getzlaf, Kane - Sharp, Nugent-Hopkins, Benn - Burrows, O'Reilly, Ladd - Purcell.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona