Slováci už rozložili svoj tábor v Belehrade, od koho možno očakávať útok na medaily?

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 10:37 • 2 min
Slováci už rozložili svoj tábor v Belehrade, od koho možno očakávať útok na medaily?

BELEHRAD - V piatok sa v srbskom Belehrade začne súťažná časť majstrovstiev Európy v rýchlostnej kanoistike (8.- 10. 6.) a bude pri tom aj 19 slovenských reprezentantov.

slovakia

left justify in out

Slováci sa spolu s členmi svojich realizačných tímov už v stredu v skupinkách autami presunuli do dejiska ME. Ako prvá dorazila do slnečného Belehradu v popoludňajších hodinách skupinka na čele s trénerom Andrejom Wiebauerom, pričom posádku tvorili kajakári Adam Botek, Csaba Zalka, Tibor Linka a Gábor Jakubík. V tesnom závese za nimi do areálu pri vodnej ploche Ada Ciganlija dorazil aj s vlekom naloženým loďami šéf výpravy Filip Petrla.

"V dejisku šampionátu už v stredu bolo rušno, jednotlivé výpravy vykladali svoje lode, pribúdalo stanov. V priebehu polhodiny vyrástol pár desiatok metrov od vodnej plochy aj slovenský dvojstan. Jeho súčasťou sú okrem iného aj dva stacionárne bicykle, ochladzovací bazén, žmýkačka... Súčasťou batožiny boli aj kolobežky, jedna z nich patrila trénerovi Petrovi Likérovi," informoval priamo z Belehradu špecializovaný portál canoe.sk.

Slovenská výprava sa kompletizovala vo večerných hodinách vo štvorhviezdičkovom hoteli Prestige, ktorý majú Slováci zmapovaný a odskúšaný už z predchádzajúcich pobytov v tomto meste. Ako posledná dorazila kajakárka Martina Kohlová s partnerom Mirom a deväťmesačnou dcérkou Lilianou a skompletizovala tak 28 Slovákov v dejisku ME. Medzi 19 športovcami zo Slovenska je aj 7 predstaviteliek nežného pohlavia, čo je vysoký počet v porovnaní s nedávnou minulosťou.

"Tieto majstrovstvá Európy sú trochu atypické, lebo slúžia aj ako kvalifikácia pre Európske hry. Aj preto ten vysoký počet našich reprezentantov. Chceme na nich vybojovať čo najviac miesteniek pre budúcoročné Európske hry v Minsku. Preto sa snažíme čo najviac obsadiť aj ženské disciplíny. Možno to pôjde aj na úkor kvality, ale verím, že náš tím bude úspešný a nájdeme aj osobnosti, ktoré zabojujú o najvyššie priečky," uviedol Filip Petrla.

Na konkrétnu otázku, od koho možno očakávať útok na medaily, odpovedal: "Momentálne zloženie K4 na 500 m je to najlepšie, čo v procese skúšania bez Denisa Myšáka máme k dispozícii. Chalani to možno nevidia na medailu, ale myslím si, že sa budú zlepšovať od jazdy k jazde. Nechcú sa stavať do úlohy favoritov, no skúsenosť v tej posádke je a mohli by prekvapiť. Verím, že medaila na tomto šampionáte príde a najbližšie k nej podľa výsledkov vo Svetových pohároch má ´kádvojka´ Peter Gelle - Adam Botek."

Európsky šampionát v Belehrade za účasti 40 krajín oficiálne otvoria slávnostným ceremoniálom už vo štvrtok, pretekárska časť sa začne v piatok 8. júna. Ešte predtým absolvujú svoje tréningové jazdy aj Slováci.

Slovenská výprava na ME 2018 v Belehrade (8. - 10. 6. 2018)

ŽENY (7)
Ivana Mládková - K1 200 m a K1 500 m
Lucia Valová - C1 200 m
Mariana Petrušová - K1 5000 m
Lucia Valová, Hana Mikéciová - C2 500 m
Mariana Petrušová, Martina Kohlová - K2 500 m
Jessica Zatlkajová, Lucia Oršulová, Martina Kohlová, Mariana Petrušová - K4 500 m

MUŽI (12)
Ľubomír Beňo - K1 200 m
Samuel Baláž - K1 5000 m
Matej Michálek - K1 1000 m
Matej Rusnák - C1 500 m, 1000 m a 5000 m
Peter Gelle, Adam Botek - K2 500 m a 1000 m
Erik Vlček, Csaba Zalka, Juraj Tarr, Tibor Linka - K4 500 m
Samuel Baláž, Milan Fraňa, Gábor Jakubík, Tibor Linka - K4 1000 m

Zloženie realizačného tímu: Filip Petrla (vedúci výpravy), Peter Likér, Ľubomír Hagara ml., Radovan Šimočko, Marián Ostrčil, Andrej Wiebauer (všetci tréneri), Jana Šmidáková-Gelleová (fyzioterapeutka), Igor Viszlai (masér), Ladislav Belovič (servis)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies