Slováci už budú môcť cestovať za turistikou do Indonézie bez víz

NETKY.SK • 9 Október 2015, 09:47 • 2 min
Slováci už budú môcť cestovať za turistikou do Indonézie bez víz

BRATISLAVA - Slováci si už pred cestou za turistikou do Indonézie nebudú musieť vybavovať víza. Vyplýva to zo zverejnených správ indonézskeho úradu vlády.

slovakia

left justify in out

Bezvízový styk by mal platiť na maximálne 30-dňové pobyty pri vstupe cez vybrané hraničné priechody a vstupy na deviatich medzinárodných letiskách a prístavoch.

 

"Oficiálne nás indonézska strana zatiaľ neinformovala, ale vieme, že na základe rozhodnutia indonézskych úradov bolo Slovensko zaradené na zoznam krajín, ktorých občania nepotrebujú na turistickú návštevu Indonézie víza," priblížil pre TASR hovorca slovenského rezortu diplomacie Peter Stano s tým, že presné podmienky bezvízového styku budú špecifikované v pripravovanom vykonávacom predpise indonézskej vlády.

 

Slovenským občanom cestujúcim do Indonézie však naďalej odporúča overiť si podmienky vstupu do krajiny na veľvyslanectve Indonézie v Bratislave.

 

Slovensko sa podľa Stana aktívne snažilo o dosiahnutie bezvízového styku na rôznych úrovniach – cez aktivity MZV, veľvyslanectva SR v Jakarte, listom prezidenta Andreja Kisku a tiež v kontaktoch ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies