Slováci uviedli na trh kryptomenu krytú zlatom

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 11:37 • 2 min
Slováci uviedli na trh kryptomenu krytú zlatom

BRATISLAVA – Tím slovenských IT developerov zo skupiny 01People uviedol na trh kryptomenu krytú zlatom – onegram. Virtuálna mena má už dnes reálnych používateľov. Slovenský tím tvrdí, že chce dosiahnuť, aby domáce talenty neodchádzali za prácou do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Komunita 01People spustila pre klienta z Dubaja technológiu blockchain a stali sa tak prvými Slovákmi, ktorým sa podarilo uviesť do obehu kryptomenu s názvom onegram. "Onegram vznikol ako kryptomena, ktorá je určená viac pre konzervatívnych investorov, pretože je krytá zlatom, a to im dáva väčšiu istotu. O jej použití rokujeme s mnohými firmami nielen na blízkom východe a Ázii, ale i v našom regióne, záujem je obrovský," priblížil Roman Kučera, technologický a výkonný riaditeľ slovenského tímu.

 

img

 

Táto technológia je využiteľná na finančné transakcie a na prácu s dátami, ktoré doteraz potrebovali na overenie vyššiu schvaľovaciu inštitúciu. Informácie v blockchaine sa uchovávajú spoločne v počítačoch všetkých členov siete a sú nezmazateľné. Žiadna centrálna autorita alebo inštitúcia ich teda nedokáže zmeniť či ovplyvniť, ani s nimi nijako manipulovať.

 

Skupina slovenských inovátorov chce podľa vlastných slov do svojich projektov získavať v prvom rade slovenské talenty, ktoré tak majú možnosť pracovať na svetových projektoch priamo z domu. "Máme tu kvalitných ľudí, ktorí sú dobrí pre našich svetových a vizionárskych klientov. Sme prepojení v interných online systémoch a vieme pospájať aj všetky kontinenty. Toto je naša vízia," vysvetlil Kučera s tým, že tím odborníkov na Slovensku chce rozšíriť na 200 ľudí.

 

Skupinu 01People tvoria technologickí, marketingoví a biznis inovátori, ktorí tvoria fintech produkty s globálnym dosahom. Majú klientov na Blízkom východe, Taiwane, Číne, Nemecku či Veľkej Británii a jej jadro tvoria Slováci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona