Slováci uspeli v larnackej vyhni, Hapal: Zaslúžené body

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:28 • 2 min
Slováci uspeli v larnackej vyhni, Hapal: Zaslúžené body

LARNAKA - Už iba jediný bod delí futbalových reprezentantov Slovenska do 21 rokov od postupu na majstrovstvá Európy 2017 do Poľska. Sú už takto blízko vďaka pondelňajšiemu víťazstvu 3:0 v Larnake na pôde rovesníkov z Cypru v zápase 8. kvalifikačnej skupiny.

slovakia

left justify in out

"Je to skvelý pocit," skonštatoval pre spravodajstvo Slovenského futbalového zväzu (SFZ) tréner tímu SR "21" Pavel Hapal. "Odohrali sme ťažký zápas v náročných podmienkach. Nikto si nevie predstaviť, aké teplo tu panovalo v prvom polčase. Hráčov sme na to po celý čas pripravovali, zvládli to."

Prvý gól stretnutia dosiahol už v úvodnej minúte stredopoliar MFK Ružomberok Martin Chrien, druhý pridal po hodine hry záložník tureckého Trabzonsporu Matúš Bero. Konečnú podobu výsledku dal v 72. min Albert Rusnák z holandského Groningenu. Ďalšie veľké príležitosti Slovákov nezužitkovali Bero, Jaroslav Mihalík a Jakub Hromada. "Po prvom strelenom góle nastala pasáž, počas ktorej to vyzeralo, že domáci preberajú iniciatívu. Pomohol nám ďalší presný zásah, v druhej polovici to už bolo z našej strany výborné a zaslúžene sme zvíťazili. Získali sme dôležité body smerom k postupu na ME," vyzdvihol český kouč slovenskej "dvadsaťjednotky".

Hostia sa mohli oprieť aj o značnú podporu na tribúnach. "Diváci boli skvelí. Nečakali sme, že ich sem príde až toľko. Prakticky sme hrali doma, za čo im veľmi ďakujeme. Dúfam, že sa pobavili a sú šťastní spolu s nami," doplnil pre spravodajstvo SFZ Pavel Hapal.

Mladí Slováci sú na čele tabuľky 8. skupiny, zo šiestich duelov vyťažili 15 bodov a pred druhými v klasifikácii Holanďanmi majú päťbodový náskok. Tretie v poradí Bielorusko vybojovalo 8 bodov, štvrté Turecko 6 bodov a posledný Cyprus má na konte 4 body. Na Slovákov čakajú ešte dva októbrové kvalifikačné súboje - najskôr 7. 10. privítajú v Myjave Bielorusov a o štyri dni neskôr (11. 10.) uzavrú svoje účinkovanie v 8. skupine duelom v Alanyi proti domácim Turkom. Ak SR získa z možných šiestich aspoň jeden bod, dosiahne postupovú istotu. "Hapalovcom" však postačí aj akékoľvek zaváhanie Holanďanov. Teoretickú, no mimoriadne nepravdepodobnú šancu na prienik do Poľska z prvej priečky majú ešte aj Turci, tí by však museli v zostávajúcich dueloch trikrát zvíťaziť, Slovákov zdolať minimálne o šesť gólov a zároveň dúfať aj v prehru SR s Bieloruskom.

Na záverečnom turnaji ME 2017 hráčov do 21 rokov sa predstaví 12 krajín, usporiadateľ z Poľska má automaticky garantovanú účasť. Deviati víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo. Štyri družstvá na druhých miestach s najlepšou bilanciou budú v play-off bojovať o zvyšné dve miestenky. Slovensko sa na ME "21" naposledy predstavilo v roku 2000 na domácej pôde.

Tabuľka 8. skupiny:
1. Slovensko 6 5 0 1 17:4 15
2. Holandsko 6 3 1 2 11:9 10
3. Bielorusko 6 2 2 2 6:7 8
4. Turecko 5 2 0 3 5:7 6
5. Cyprus 7 1 1 5 3:15 4

Zostávajúci program 8. skupiny:
6. septembra: Turecko "21" - Bielorusko "21" (Ankara)
6. októbra: Holandsko "21" - Turecko "21" (Alkmaar)
7. októbra: Slovensko "21" - Bielorusko "21" (Myjava)
11. októbra: Cyprus "21" - Holandsko "21" (Larnaka)
11. októbra: Turecko "21" - Slovensko "21" (Alanya)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies