Slováci tlmia nervozitu, Pekarík: Balea skúsime eliminovať

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:11 • 2 min
Slováci tlmia nervozitu, Pekarík: Balea skúsime eliminovať

VICHY - Nervozitu ešte necítia, hoci vedia, že čoraz bližšie k úvodnému zápasu s Walesom bude horúčka očakávania stúpať. Obranca berlínskej Herthy a slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík je presvedčený, že skvelá partia a získané sebavedomie tímu trénera Jána Kozáka môžu debutanta na EURO 2016 dostať do vytúženého osemfinále.

slovakia

left justify in out

"Nervozita len zväzuje nohy. Každý z našich hráčov už má niečo odkopané v kvalitných ligách. Na šampionát sa každý z nás teší a tú pozitívnu energiu, ktorú teraz máme, treba preniesť na ihrisko," povedal skúsený obranca na stredajšom mediálnom termíne národného tímu vo Vichy. Osemfinalista MS 2010 bude podľa 29-ročného bývalého hráča Wolfsburgu stavať najmä na skvelej partii: "Osobne si myslím, že skvelá partia je základ úspechu a myslím, že teraz tvoríme výbornú partiu. Potvrdilo sa to už nielen v kvalifikácii, ale aj teraz v príprave na samotné EURO. Partia je skvelá, každý sa na zraz teší a to svedčí o všetkom."

 

Slovensko dokázalo už pokoriť majstrov sveta Talianov, bývalých svetových šampiónov a úradujúcich majstrov kontinentu Španielov a v príprave na ME aj úradujúcich majstrov sveta Nemcov. Tím má teda na čom stavať v otázke sebadôvery. "Sebavedomie mužstva určite je. Ťaháme šnúru ôsmich zápasov bez prehry. Takže sebavedomie je, ale každý si uvedomuje, že dôležitosť výsledkov príde až teraz od prvého zápasu na EURO. Chceme to preniesť na šampionát. Pokúsime sa vstúpiť na šampionát čo najlepšie."

 

Francúzsko privítalo Slovákov mimoriadne prajne a aj s podmienkami pre reprezentačný tím je všetko tip-top. "Milo ma prekvapilo, ako nás tu fanúšikovia prijali, na plnom štadióne a v skvelej atmosfére. Užili sme si to. Dnes sme boli na novom tréningovom ihrisku, kde budeme trénovať prakticky stále. Je vo výbornom stave. Aj hotel, všetko bez najmenších problémov a nejakých chýb. Nevyskytli sa žiadne problémy. V Afrike to bolo síce iné, ale ani tam sa nevyskytli žiadne veľké problémy," porovnal Pekarík podmienky teraz a spred šiestich rokov. A neobišiel ani všetkého sa dotýkajúcu tému bezpečnosti, keď tím kapitána Martina Škrtela ako účastníka EURO monitorujú bezpečnostné zložky na každom kroku. "Už sme si na to zvykli. V Afrike to bolo ešte trošku prísnejšie. Tam sme ani prakticky nemohli vychádzať z hotela. Patrí to k tomu. My ani tu nemáme veľa času vychádzať z hotela, a keď sa ide na nejakú prechádzku, tak stačí povedať našim esbéeskárom, ktorí idú s nami, resp. vedia kde sme."

 

Už v sobotu 11. júna zažije 24. mužstvo rebríčka FIFA "Deň D" v Bordeaux proti ďalšiemu nováčikovi na turnaji Walesu. Slováci na súpera začínajú myslieť čoraz intenzívnejšie. "Včera sme mali analýzu stretnutia Walesu so Švédmi. Ten zápas im veľmi nevyšiel. Ale v kvalifikácii zdolali silné Belgicko a je to tím, ktorý tiež zdobí súdržnosť a navyše majú aj výborné individuality. Určite ešte v predzápasovej taktike súpera rozoberieme a uvidíme, akú tréner určí taktiku," vyjadril sa pilier kraju slovenskej obrany, na ktorého zrejme čakajú vzájomné osobné súboje s najdrahším hráčom planéty a hviezdou úradujúceho šampióna Ligy majstrov Garethom Baleom (Real Madrid). "Je to bez pochyby ich najväčšia hviezda, ťahúň ich ofenzívy. Skvelý hráč, mal výbornú sezónu, v Lige majstrov dosiahol s Realom skvelý úspech, určite bude dobre naladený. My ale urobíme všetko preto, aby sme ho eliminovali," reagoval Pekarík a so smiechom na otázku, ako si rýchlostne trúfa na "waleský rýchlovlak" odvetil: "To vám poviem až po sobote."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies