Slováci sú v rebríčku sily IIHF na 8. mieste

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 09:03 • 2 min
Slováci sú v rebríčku sily IIHF na 8. mieste

MINSK - Slovenskej hokejovej reprezentácii patrí pred úvodným buly majstrovstiev sveta v Bielorusku 8. priečka v rebríčku sily IIHF, ktorý zostavujú tvorcovia internetovej stránky Medzinárodnej hokejovej federácie. Lídrami rebríčka sú Rusi pred Kanaďanmi a Švédmi. Štvrté miesto patrí Čechom a piate Fínom.

slovakia

left justify in out

Rebríček sily je iba pomocným faktorom v súvislosti s ambíciami jednotlivých krajín na majstrovstvách sveta. Jeho autori zvyknú aj vtipne glosovať aktuálne postavenie jednotlivých tímov. K lídrom rebríčka Rusom pridali poznámku: "Medveď zo Soči je stále smutný!" Druhí Kanaďania (olympijskí víťazi zo Soči) si zasa môžu povedať, že "Čokoľvek sa stane, my sme stále najlepší!" Tretí Švédi pragmaticky tvrdia: "Sme hrdí na našu hokejovú súťaž SHL." K štvrtým Čechom autori sarkasticky podotýkajú: "Zostala nejaká cena pre najlepšieho vo vekovej kategórii 42 rokov?" Slováci známi skvelými fanúšikmi podľa IIHF prichádzajú do Bieloruska s myšlienkami typu: "Dúfame, že budete dobrí hostitelia. My sme nimi boli." K Nemcom na 9. mieste rebríčka autori rebríčka trpko poznamenávajú: "Naším cieľom je zdolať Brazíliu." Napokon, poslední Taliani (16. miesto) pozývajú svojich súperov na ľad so slovami: "Grappa zadarmo pre vás všetkých." 

 

Rebríček sily zostavujú autori iihf.com najmä pre zábavu čitateľov. Odzrkadľuje napredovanie jednotlivých tímov počas šampionátu a v jeho priebehu sa bude meniť. 

Rebríček sily podľa iihf.com k 8. máju: 1. Rusko, 2. Kanada, 3. Švédsko, 4. Česko, 5. Fínsko, 6. USA, 7. Švajčiarsko, 8. Slovensko, 9. Nemecko, 10. Dánsko, 11. Nórsko, 12. Lotyšsko, 13. Francúzsko, 14. Bielorusko, 15. Kazachstan, 16. Taliansko 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies