Slováci sú už doma, Kopúnek odloží kopačku do vitríny

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 11:56 • 2 min
Slováci sú už doma, Kopúnek odloží kopačku do vitríny

Slováci sú už doma, Kopúnek odloží kopačku do vitríny

slovakia

left justify in out

Početnejšia druhá časť slovenskej výpravy pricestovala z dejiska futbalových MS v JAR vo štvrtok domov. S národným tímom sa vrátil aj tréner Vladimír Weiss, ktorého zverenci sa postupom do osemfinále postarali o historický úspech slovenského futbalu.  
"Už sme konečne doma. Všetci sme šťastní, bol do dlhý let. Prevládajú však pozitívne dojmy, pretože sme postúpili zo skupiny, aj keď to nikto nečakal," poznamenal stredopoliar pražskej Sparty Juraj Kucka, ktorý si svojimi výkonmi na svetovom šampionáte vypýtal prestup do lukratívnejšej futbalovej ligy. Podľa jeho manažéra Emila Kovaroviča, prejavilo záujem o slovenského reprezentanta hneď niekoľko klubov z Anglicka, Talianska, Škótska a Nemecka. "O žiadnej konkrétnej ponuke zatiaľ neviem, ale záujem európskych klubov ma teší," reagoval stredopoliar s kvalitnou defenzívnou aj ofenzívnou činnosťou.
Všetci slovenskí reprezentanti si priniesli darčeky, suveníry a talizmany, preferovaným predmetom bola najmä hlučná vuvuzela. Stredopoliar Spartaka Trnava Kamil Kopúnek si však okrem toho priniesol aj cenný predmet do svojej vitríny z kľúčového duelu s Talianskom. "Rozhodol som sa, že v kopačke, s ktorou som dal víťazný gól proti Taliansku, už hrať nebudem. Odložím si ju do vitríny," poznamenal Kopúnek, ktorý po striedaní skóroval hneď pri prvom dotyku s loptou. "Myslím, že sme našich fanúšikov nesklamali. Odohrali sme výborný turnaj, aj keď škoda, že sme nepremenili ešte nejaké tie šance s Holandskom. Ale taký je futbal, Holanďania vyhrali a idú ďalej. Ten turnaj mi však dal veľa skúseností. Som rád, že som mohol byť pri tom," dodal Kopúnek, ktorého čaká okrem klubového v auguste aj prestup do stavu manželského: "Svadobné obrúčky už máme kúpené, to som v Afrike neriešil. Svadba bude 14. augusta v Trnave, ale všetko už je zabezpečené. Na šampionáte som síce na svadbu nemyslel, ale rozhodne to je pre mňa veľká udalosť. Veď sa žením raz za život, takže sa na to veľmi teším."
Jedným z tých, ktorí budú na prvý svetový šampionát na africkom kontinente spomínať hlavne v dobrom, je aj ofenzívny obranca Peter Pekarík: "Celkový dojem je úplne fantastický, pretože sme dosiahli historický úspech. Tie pocity sú naozaj úžasné. Celý ten šampionát, atmosféra a všetko čo sa týkalo majstrovstiev sveta, bolo bez najmenších problémov. Myslím, že všetci sme si to patrične aj užili."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona