Slováci sú ochotní ubytovať utečencov: Je ich najmenej 160

NETKY.SK • 10 November 2015, 10:04 • 2 min
Slováci sú ochotní ubytovať utečencov: Je ich najmenej 160

BRATISLAVA - Na Slovensku podľa denníka SME vzniká nová organizácia, ktorá má už k dispozícii viac ako dvetisíc ľudí ochotných pomáhať utečencom.

slovakia

left justify in out

Najmenej 160 ľudí sľúbilo iniciatíve ktopomoze.sk, že utečencom, ktorí prídu na Slovensko, vie poskytnúť ubytovanie. Teoreticky by tak vedeli ubytovať všetkých 200 ľudí, ktorých sa dobrovoľne zaviazala prijať slovenská vláda.

 

Ďalších 380 dobrovoľníkov vie utečencom na bývanie prispieť finančne, viac ako 840 dobrovoľníkov je ochotných pomôcť s učením slovenčiny a vyše 850 s hľadaním či poskytnutím práce.

 

„Počty dobrovoľníkov ukazujú, že občianska spoločnosť je pri prijímaní utečencov oveľa sebavedomejšia ako vláda,“ povedal Martin Dubéci z iniciatívy Výzva k ľudskosti.

 

Naša vláda sa zaviazala, že v priebehu dvoch rokov presídli 200 osôb. Na základe kvót nám Európska komisia pridelila 802 migrantov v prvom roku a neskôr by sa toto číslo malo zvýšiť na 2287.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies