Slováci stále nezdolaní, Škrtel ocenil výkon Hamšíka

NETKY.SK • 13 Október 2014, 06:28 • 2 min
Slováci stále nezdolaní, Škrtel ocenil výkon Hamšíka

BORISOV - Slovenskí futbaloví reprezentanti majú aj po treťom kole kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska na konte plný počet bodov a sú lídrami C-skupiny. Zverenci trénera Jána Kozáka zvíťazili v nedeľu na pôde Bieloruska 3:1 a potvrdili skvelý vstup do kvalifikačných bojov. Slováci predtým zdolali Ukrajinu (1:0) a najväčšieho favorita C-skupiny Španielsko (2:1).

slovakia

left justify in out

Víťazstvo v Bielorusku sa nerodilo ľahko. "Prvý polčas bol opatrný, domáci prehustili stred ihriska, hrali s piatimi obrancami. Bolo ťažké sa presadiť, škoda našich šancí v úvode. Ak by sme strelili góly, skôr by sa roztrhala formácia súpera a ľahšie by sa nám išlo do protiútokov. Cez prestávku som nabádal hráčov, aby vzadu hrali na nulu. Dali sme gól, škoda, že sme inkasovali, pretože hru sme mali pod kontrolou. Domáci si nevypracovali príliš veľa šancí. V závere to bol najkrajší úsek hry pre diváka so šťastným koncom pre nás," povedal bezprostredne po stretnutí reprezentačný tréner Slovenska Ján Kozák. 

 

O dva góly SR sa postaral hviezdny stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík, ktorý najprv využil priťuknutie od Vladimíra Weissa a neskôr zužitkoval zaváhanie brankára domácich Ževnova po strele Miroslava Stocha do žrde. Tretí gól Slovenska pridal v samom závere striedajúci Stanislav Šesták. 

 

"Duel nebol asi najkrajší, čo sa týka kvality, ale je to kvalifikácia, a hrá sa na body. My sme získali tri a sme šťastní. Vedeli sme, že domáci si nemôžu dovoliť zakopnúť, ale vedeli sme, že nebudú hrať hurá systém dopredu. Strelili sme tri góly, ukázala sa sila mužstva. Marek (Hamšík) dvakrát skóroval a vrátila sa mu robota, ktorú vykonal v zápase so Španielmi. Ukázal, aký je dôležitý pre toto mužstvo. Som šťastný aj za neho. Začali sme túto kvalifikáciu dobre, nik nečakal, že po prvých troch zápasoch budeme mať deväť bodov. Stále sme však na začiatku, musíme ísť od zápasu k zápasu," komentoval kapitán slovenského výberu Martin Škrtel. 

 

Slovenskí reprezentanti v tomto roku vyhrali šesť zo siedmich súbojov, zakopli len v májovom prípravnom dueli v Rusku (0:1). Slováci majú už v tejto chvíli rovnaký počet víťazstiev (3), aký dosiahli v celej predchádzajúcej kvalifikácii o postup na MS 2014. Vtedy skončili na nepostupovom treťom mieste s 13 bodmi a bilanciou 3 - 4 - 3. Najbližší kvalifikačný duel odohrajú Kozákovi zverenci 15. novembra v Macedónsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies