Slováci si zatrénovali v Ostrave, chýbali Ružička a Réway

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 18:21 • 2 min
Slováci si zatrénovali v Ostrave, chýbali Ružička a Réway

OSTRAVA - Slovenská hokejová reprezentácia absolvovala vo štvrtok popoludní prvý tréning v dejisku 79. majstrovstiev sveta v Česku.

slovakia

left justify in out

V ostravskej ČEZ aréne sa predstavilo dovedna 20 korčuliarov a trio brankárov. Na hlavnej ľadovej ploche chýbali útočníci Martin Réway, Štefan Ružička a v prvej polovici tréningu aj hlavný kouč Vladimír Vůjtek, tréning dovtedy viedli jeho asistenti. Mladý Réway absentoval pre chorobu a Ružička má problémy s kolenom.

 

Slovenská hokejová reprezentácia bude na svetovom šampionáte v Česku napokon bez útočníka Štefana Ružičku. Ten opustil káder trénera Vladimíra Vůjtka po štvrtkovom tréningu Slovákov v Ostrave. Ružička už na ľade chýbal. Informoval o tom asistent trénera hokejistov SR Vladimír Országh. Ružička strávil po dodatočnom povolaní medzi reprezentantami iba niekoľko dní.

 

Tridsaťročný útočník sa naposledy predtým v slovenskom drese objavil v príprave pred majstrovstvami sveta 2012. Rodák z Nitry hral na svetových šampionátoch v rokoch 2009 a 2011. V reprezentácii SR nastúpil v 42 zápasoch a dal v nich trinásť gólov. 

 

Najväčšia hviezda tímu Marián Gáborík bol opäť v bielej formácii s Tomášom Kopeckým a Michelom Miklíkom, za nimi korčuľovala dvojica Andrej Meszároš s Adamom Jánošíkom. 


V červenom drese boli na ľade Marko Daňo s Tomášom Surovým a Liborom Hudáčkom, ktorý pre chorobu chýbal na tréningu v stredu. Modrú päticu tvorili obrancovia Michal Sersen, Milan Jurčina a útočníci Milan Bartovič, Mário Bližňák s Richardom Pánikom. Čierne dresy rovnako ako v stredu mali beci Ivan Baranka s Dominikom Graňákom a útočníci Vladimír Draveckým, Marek Viedenský a Patrik Lušňák. 

 

Zloženie formácií na štvrtkovom tréningu Slovákov v Ostrave: 
Biele dresy: Meszároš, Jánošík - Miklík, T. Kopecký, Gáborík 
Červené dresy: J. Mikuš, Ďaloga - Daňo, Libor Hudáček, Surový 
Čierne dresy: Baranka, Graňák - Dravecký, Viedenský, Lušňák 
Modré dresy: Sersen, Jurčina - Bartovič, Bližňák, Pánik 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies