Slováci si v júni vo Švajčiarsku zahrajú aj proti účastníkovi MS

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 08:30 • 2 min
Slováci si v júni vo Švajčiarsku zahrajú aj proti účastníkovi MS

BRATISLAVA - Futbalisti Maroka definitívne sú 4. júna 2018 o 20.00 h na neutrálnej pôde vo švajčiarskom Sione súpermi slovenských reprezentantov v medzištátnom prípravnom stretnutí.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom web Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Slováci si o štyri dni skôr (31. 5.) v prípravnom dueli v Trnave zmerajú sily s Holanďanmi (20.45 h). Maročania na rozdiel od Slovákov i Holanďanov prenikli na letné MS do Ruska (14. júna - 15. júla), v základnej B-skupine budú čeliť výberom Iránu, Portugalska a Španielska. Zverencom Jána Kozáka v marcovom rebríčku krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) patrí 29. miesto, Maročanom 42. pozícia.

Slováci proti Maročanom dosiaľ nastúpili iba raz - 6. februára 1994 im podľahli 1:2 v rámci prípravného turnaja v Šardžá v Spojených arabských emirátoch. O jediný gól novoutvorenej slovenskej reprezentácie sa postaral Ľubomír Faktor.

Marockú reprezentáciu vedie francúzsky tréner Hervé Renard. Medzi zvučné mená patria obranca Juventusu Turín Medhi Benatia, spoluhráč Martina Škrtela z Fenerbahce Istanbul Nabil Dirar, stredopoliar Younés Belhanda (Galatasaray Istanbul), Hakim Ziyech z Ajaxu Amsterdam či niekdajšia dlhoročná opora Anderlechtu Brusel Mbark Boussoufa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies