Slováci si už vyskúšali ľad v Aréne Čižovka, vyhnali ich až rolbári

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 22:06 • 2 min
Slováci si už vyskúšali ľad v Aréne Čižovka, vyhnali ich až rolbári

MINSK - Slovenskí hokejisti sú už v dejisku 78. majstrovstiev sveta. Po popoludňajšom prílete si stihli v stredu večer vyskúšať v Minsku už aj ľad Arény Čižovka, kde odohrajú všetkých sedem zápasov v základnej A-skupine MS.

slovakia

left justify in out

Ich tréning spoza mantinelu sledovala aj hŕstka českých reprezentantov, ktorí budú v piatok 9. mája o 19.45 SELČ úvodným súperom Slovákov na šampionáte.
     

Po poldruhahodinovom lete z Viedne pristáli slovenskí reprezentanti na medzinárodnom letisku v Minsku pätnásť minút pred jednou hodinou miestneho času. Tam už na nich čakalo viacero televíznych štábov a fotografov. Najviac obletovaný bol kapitán Miroslav Šatan. "Máme v mužstve dvanásť chlapcov, ktorí ešte na majstrovstvách sveta nikdy nehrali. V príprave sme však dosiahli dobré výsledky, takže veríme, že sa na turnaji predvedieme v podobnom duchu," povedal 39-ročný útočník, ktorý sa predstaví na dvanástom šampionáte elitnej kategórie a celkovo už svojom štrnástom. "Rok 2014 bude mojím posledným v kariére a preto budú tieto majstrovstvá sveta pre mňa špeciálnymi. Možno že tu odohrám aj svoj posledný súťažný zápas," citovala Šatana agentúra BelTA. Do predpovede umiestnenia svojho mužstva na MS sa nechcel púšťať: "Nikto nedokáže uhádnuť presný výsledok. Budeme sa snažiť hrať najlepšie ako vieme a uvidíme, kam sa dostaneme."
     

Po presune čakal na slovenský tím obed a krátky odpočinok v hoteli Rennaissance, ktorý sa najbližšie dni stane ich prechodným domovom. Päťhviezdičkový hotel je jedným z najmodernejších v Bielorusku, zaradený je do svetoznámej siete hotelov Marriott. Jedenásťposchodový objekt s príťažlivým dizajnom má 237 izieb, 30 apartmámov, 10 kongresových hál a okrem zverencov Vladimíra Vůjteka prichýli aj výpravy Kanady, Nórska, Dánska, Česka a Švédska.  Pestrú medzinárodnú spoločnosť dotvára aj samotný personál - hotelový manažér je Dán, jeho kolega, ktorý riadi pracovný chod, je Švéd, šéfkuchárom Mexičan, riaditeľom reštaurácie Lotyš a finančným riaditeľom Bulhar.
     

Večer o 18.30 čakal Slovákov už prvý tréning v Aréne Čižovka. Podľa toho, v akých dresoch hráči trénovali, sa dali odhadnúť aj formácie pre úvodný duel na MS. Okrem už známeho prvého útoku Šatan, Hrivík, Nagy v drese rovnakej farby spolu korčuľovali Miklík, Marcinko, Réway, ďalší útok by mohli tvoriť Pánik, Mikúš, Tatar a štvrtý Skokan, Viedenský, Tybor.
     

Na ľade strávili hráči 90 minút a vyhnali tak z tela únavu po ceste. Dozvuky z časového posunu ešte cítil Tomáš Tatar. "Práve takýto tréning som potreboval. Poriadne som sa unavil. Teraz sa už pomaly prelaďujeme na prvý zápas, ktorý nás čaká v piatok proti Česku," povedal útočník Detroitu Red Wings po zoznámení sa s ľadom v útulnej aréne. Podmienky v bieloruskej metropole si zatiaľ pochvaľuje. "Chlapci, ktorí hrávajú v KHL, hovorili, že v Minsku je veľmi pekne a teraz im verím, že mali pravdu. Z tohto prostredia mám dobrý pocit," citovala Tatara oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
     

Partiu okolo kapitána Miroslava Šatana museli z ľadu "vyhnať" až rolbári, keďže hokejové bago nemalo víťaza. "Už aj v tréningu cítiť, že sa nezadržateľne blíži úvodný zápas svetového šampionátu. Aj súboje v 'bagu' sú ostrejšie a tesnejšie. Všetko však v rámci zdravej bojovnosti. Práve ona by mala byť jedným z atribútov nášho herného prejavu. Mal by nás zdobiť kolektívny duch v spojení s mladíckou dravosťou," tvrdí Šatan. Najskúsenejší z kádra a viacnásobný rekordér slovenskej reprezentácie povie spoluhráčom, čo zažijú krst ohňom na svetovom šampionáte, aby brali aj stretnutia na turnaji, akoby boli prípravné. "Nebudú tak pod veľkým psychickým tlakom," dodal.
     

Predpokladná zostava SR na úvodný zápas na MS s Českom: Laco - Sloboda, Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, Valach, Švarný (Mihálik, Brejčák) - Šatan, Hrivík, Nagy - Miklík, Marcinko, Réway - Pánik, Mikúš, Tatar - Skokan, Viedenský, Tybor (Haščák, Šťastný)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies