Slováci si pivo v Lille nedajú, platí zákaz predaja alkoholu

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:55 • 2 min
Slováci si pivo v Lille nedajú, platí zákaz predaja alkoholu

LILLE - Slovenskí fanúšikovia si v Lille nebudú môcť pochutiť na obľúbenom alkoholickom nápoji futbalových fanúšikov.

slovakia

left justify in out

V meste ležiacom na severe Francúzska len pár kilometrov od hraníc s Belgickom totiž od utorka večera začal platiť zákaz predaja alkoholu vrátane alkoholického piva, ktorý potrvá do piatkových ranných hodín. Toto obmedzenie sa významne dotkne aj slovenských priaznivcov, ktorí sa v hojnom počte chystajú navštíviť stredajší súboj s Ruskom na EURO 2016.

 

Prefekt regiónu Nord-Pas-de-Calais Michel Lalande na utorňajšej tlačovej konferencii informoval, že ide o preventívne opatrenie. Jeho snahou má byť zamedzenie masovým výtržnostiam, ktoré sa udiali minulý týždeň v Marseille pred iným zápasom B-skupiny medzi Anglickom a Ruskom a vyžiadali si 35 zranených. "Zákaz predaja alkoholických nápojov platí od utorka (14. júna) 18.00 h do piatka (17. júna) 6.00 h. Okrem toho budú desiatky barov v centre mesta nútené zatvoriť svoje prevádzky v stredu večer už o polnoci a to isté opatrenie sa týka aj štvrtkového večera," citoval slová Lalandea portál lavoixdunord.fr.

 

Na poriadok pred, počas a po zápase Rusko - Slovensko bude dohliadať až 4000 príslušníkov bezpečnostných síl. Sprísnené kontroly budú prebiehať aj v mestskej fanzóne a fanúšikov čakajú náhodné kontroly na hraničných priechodoch. Očakáva sa, že podobné opatrenia vydá aj prefekt regiónu Pas-de-Calais Fabienne Buccio, do ktorého spadá mesto Lens. V ňom sa vo štvrtok uskutoční ostrovné derby Anglicka s Walesom. Ruskí fanúšikovia vykúpili 10.000 vstupeniek, slovenských by na tribúne štadióne Pierrea-Mauroya malo fandiť 7500.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona