Slováci si najčastejšie požičiavajú peniaze v piatok, Česi vo štvrtok

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 13:36 • 2 min
Slováci si najčastejšie požičiavajú peniaze v piatok, Česi vo štvrtok

BRATISLAVA - Slováci si najčastejšie berú pôžičku koncom pracovného týždňa. Najobľúbenejším dňom na čerpanie spotrebiteľského úveru je piatok, hneď za ním nasleduje štvrtok.

slovakia

left justify in out

Na opačnom brehu rieky Moravy je situácia mierne odlišná. Česi si najradšej požičiavajú už v polovici týždňa, t.j. v stredu a na rozdiel od Slovákov si v piatok požičiavajú peniaze menej. Vyplýva to zo štatistík spoločností Profi Credit a Profi Credit Slovakia, s.r.o.
     

"Slováci si takmer nepožičiavajú peniaze cez víkend a v pondelok. Zabezpečenie vianočných sviatkov si zjavne nenechávajú na poslednú chvíľu. Najviac pôžičiek podľa našich štatistík ľudia čerpajú už v novembri," uviedol Richard Lörincz, marketingový riaditeľ Profi Credit Slovakia.
     

Naopak, mesiacom v znamení pôžičiek je pre Čechov jednoznačne december a až po ňom nasleduje u Slovákov obľúbený november. Zatiaľ čo Česi ale už v januári žiadajú najčastejšie o odklad splátok, Slováci evidujú nedostatok finančných zdrojov na splácanie až o niekoľko mesiacov neskôr.
     

"Najviac žiadostí o odklad pôžičiek evidujeme, na rozdiel od našich západných susedov, v marci a máji. Najmenej, naopak, v septembri. V januári sú Slováci skôr opatrní a požičiavajú si peniaze len minimálne," spresňuje rozdiely medzi národmi Lörincz.
     

Najrozšírenejší dôvod, prečo sa Slováci rozhodnú čerpať pôžičku, súvisí s nákladmi na zariaďovanie domácností. Nasleduje rekonštrukcia nehnuteľností, nákup elektroniky, kúpa, prípadne oprava auta a až na konci priorít nasleduje oddych, teda, pôžičky na dovolenku.
     

"Mali sme už žiadateľov o pôžičku, ktorí sa tiež rozhodli požičať si napríklad aj na kúpu bazéna, matraca, či na úhradu tržby v práci," uzatvára Lörincz.
     

TASR informovala spoločnosť Profi Credit Slovakia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies