Slováci si na SP vo Francúzsku vyskúšajú trate na MS

NETKY.SK • 1 Október 2010, 07:29 • 2 min
Slováci si na SP vo Francúzsku vyskúšajú trate na MS

Slováci si na SP vo Francúzsku vyskúšajú trate na MS

slovakia

left justify in out

img

Aktuálny ročník Svetového pohára v orientačnom behu má pred sebou ešte tri podujatia - jedno kolo vo Francúzsku na dlhej trati (3. októbra) a úplný záver vo Švajčiarsku (9. a 10. októbra), kde sú na programe preteky na strednej trati a v šprinte.
      Aj keď pretekári Slovenska nemali v tomto roku v pláne obsadzovať Svetové poháre, možnosť "vyskúšať" terény budúcoročných majstrovstiev sveta bola dostatočným dôvodom na to, aby počas najbližšieho víkendu v okolí mestečka Annecy štartovali aj štyria reprezentanti SR - Hana Bajtošová (ŠK VAZKA Bratislava), Michal Krajčík (ATU Košice), Marián Dávidík a Lukáš Barták (obaja KOBRA Bratislava).
      Na účastníkov čakajú veľmi náročné, kopcovité terény. Na štarte bude kompletná svetová špička, aj všetci úradujúci majstri sveta (z augustových MS v Nórsku). S obrovskými náskokmi sú v čele priebežného poradia švajčiarski reprezentanti Simone Niggliová a Daniel Hubmann. Zo Slovákov sú v priebežnom poradí SP na 79. mieste Dávidík a na 113. priečke L. Barták.
      Pretekom SP v nedeľu na dlhých tratiach predchádzajú ešte sobotňajšie preteky v šprinte, ktoré sú zaradené do série svetových rankingových podujatí WRE. V šprinte by mali nastúpiť aj všetci naši pretekári. Po SP zostanú slovenskí reprezentanti ešte niekoľko dní na tréningovom pobyte v terénoch podobných tým, ktoré v Savojských Alpách čakajú pretekárov na MS v orientačnom behu v auguste 2011. Vo Švajčiarsku vo finále SP v OB 2010 však už štartovať nebudú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona