Slováci si na cintoríne uctili pamiatku obetí, Vůjtek: "Je mi ťažko"

NETKY.SK • 13 Apríl 2012, 10:57 • 2 min
Slováci si na cintoríne uctili pamiatku obetí, Vůjtek: "Je mi ťažko"

Slováci si na cintoríne uctili pamiatku obetí, Vůjtek: "Je mi ťažko"

slovakia

left justify in out

img

Členovia slovenskej hokejovej reprezentácie na čele s hlavným trénerom Vladimírom Vůjtekom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom v piatok vzdali úctu obetiam septembrového leteckého nešťastia na cintoríne v Jaroslavli, kde je pochovaných štrnásť členov miestneho tímu Lokomotiv.
      Na čele smútočného sprievodu niesli veniec Marcel Hossa s Brankom Radivojevičom a spolu s ostatnými hráčmi a realizačným tímom zapálili obetiam sviečky. "Človek si opäť spomenie na tých kamarátov, keď som ich videl na tých fotkách... Je mi ťažko," povedal so žiaľom v hlase Vůjtek, ktorý miestny klub priviedol v rokoch 2002 a 2003 k dvom titulom v ruskej lige a v sezóne 2010/11 do semifinále KHL.
      "Je to dosť ťažké, ale musíme sa s tým nejako vyrovnať. Boli to naši kamaráti, poznal som odtiaľ veľa hráčov, či už Čechov, Rusov a hlavne Paľa. Ale ako sme povedali už predtým, treba sa pozerať dopredu, život ide ďalej," vzdal obetiam hold útočník Neftechimiku Nižnekamsk Martin Cibák.
      Slovenskí hokejisti odohrajú v piatok o 17.00 SELČ a v sobotu o 15.00 SELČ na štadióne Lokomotivu Jaroslavľ dva prípravné zápasy proti ruskému výberu v rámci turnaja Euro Hockey Challenge. Zápasy sa mali hrať pôvodne v Moskve, no potom ich presunuli práve do Jaroslavľu ako spomienku na obete tragédie zo 7. septembra 2011, pri ktorej zahynul aj kapitán slovenskej reprezentácie na domácich MS Pavol Demitra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies