Slováci si dovolenku vyberajú najčastejšie cez internet

NETKY.SK • 15 August 2013, 11:22 • 2 min
Slováci si dovolenku vyberajú najčastejšie cez internet

BRATISLAVA - Letnú dovolenku si až 54 percent opýtaných Slovákov vyberá cez internet. Na ústupe sú tlačené katalógy cestovných kancelárií, ktoré v súčasnosti používa už len 18 percent záujemcov o letné cestovanie.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z online prieskumu, ktorý na vzorke 2 200 respondentov nakupujúcich na internete urobila výskumná agentúra NMS Market Research v spolupráci s nezávislým nákupným radcom Heureka.sk, ktorý porovnáva vyše šesťtisíc slovenských e-shopov, ich tovary a ceny.

"Viac ako tretina Slovákov sa pri výbere dovolenky nechá inšpirovať odporúčaniami kamarátov a známych,“ povedal riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský, podľa ktorého sa vďaka zdieľanej skúsenosti dovolenkujúci môžu vyhnúť sklamaniam či prípadným nepríjemnostiam. "Veľkej popularite sa tešia aj zľavové portály, ktoré na nákup dovolenky aspoň raz v živote využilo 44 percent respondentov,“ uviedol projektový manažér Heureka.sk Kamil Demuth. Podľa neho ľudia cez internet nakupujú nielen dovolenky, ale aj výbavu na ne, najčastejšie fotoaparáty, športové pomôcky, kozmetiku, plavky či knihy. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies